Draško Stanivuković

Odbornici na vrijeme obaviješteni o odgađanju Skupštine Grada - jeftina predstava gradonačelnika

  • Извор: Агенције
  • 04.05.2022. 12:41

U toku jučerašnjeg dana veliki broj odbornika obavijestio je Skupštinu Grada da neće prisustvovati današnjem zasjedanju. O odgađanju sjednice obaviješteni su svi predstavnici političkih subjekata zastupljeni u Skupštini Grada. Gradonačelnik Stanivuković, iako obaviješten pokušao je napraviti jeftin performans za javnost.

Sjednica Skupštine Grada planirana za 4.5.2022. juče je odgođena zbog nedostatka kvoruma o čemu su odbornici uredno obaviješteni. 

Iako informisan, Stanivuković nije propustio priliku da u praznoj skupštinskoj sali izvodi predstavu za javnost. Gradonačelnik je predstavu održao sa odbornikom pokreta "Banjaluka zove" Sašom Lazićem koji su najednom pokazali "zabrinutost" za prevoznike kojima je Stanivuković do juče prijetio gašenjem i otvaranjem novog gradskog preduzeća u kome za njih ne bi bilo mjesta.

Nagla "zabrinutost" zbog neodržavanja sjednice Skupštine Grada ne čudi s obzirom da gradonačelnik umjesto da radi i čita dokumenta koja uredno dobija od Skupštine Grada čeka prilike za jeftinu promociju na društvenim mrežama.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić izjavio je Srni da je sa gradonačelnikom i predstavnicima svih političkih partija usaglašeno da se nastavak sjednice gradskog parlamenta zakaže za narednu sedmicu, jer mnogi obornici nisu bili u mogućnosti da danas budu na zasjedanju, ali se opet ponovio performans u skupštinskoj sali.

Ilić je objasnio da je u proteklih nekoliko dana veliki broj odbornika obavijestio Stručnu službu da neće biti u mogućnosti da prisustvuju zakazanom nastavku 13. sjednice Skupštine Grada.

Zbog toga je, objasnio je, sa gradonačelnikom i predstavnicima svih političkih partija usaglašeno da se nastavak zakaže za narednu sedmicu.

"Budući da nismo bili u mogućnosti da obezbijedimo kvorum za rad i na taj način održimo sjednicu, juče sam obavijestio gradonačelnika i predstavnike svih političkih partija o navedenom, te smo se usaglasili da nastavak sjednice zakažemo za sljedeću sedmicu", naveo je Ilić.

On je dodao da je o ovom dogovoru Stručna služba Skupštine grada obavijestila predstavnike svih političkih partija u gradskom parlamentu, što se, kako je rekao, "može vidjeti i na jutrošnjem performansu koji je po ko zna koji put održan u skupštinskoj sali".

Termin nastavka zasjedanja koje će se održati sljedeće sedmice biće naknadno objavljen, stoji u dokumentu upućenom odbornicima Skupštine Grada. 

(Banjalučke priče)