Banjaluka

Ilić posjetio Banski dvor, razgovarao sa Matovićem

  • Izvor: ATV
  • 01.12.2021.20:47

Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, posjetio je danas Banski dvor Kulturni centar i tom prilikom razgovarao sa direktorom ove institucije Mladenom Matovićem.

Matović ga je upoznao sa trenutnim aktivnostima i budućim planovima  ove  Ustanove, koja se u sljedećoj godini priprema za obilježavanje i proslavu  velikog jubileja – 90 godina postojanja.

Ilić je ovom prilikom obišao izložbu „U posjeti banu“,  jedinstvenu i eksluzivnu izložbenu postavku koju čini porodična zaostavština Bana dr Todora Lazarevića. 

“Postavka sadrži veoma zanimljiv i dragocjen materijal - originalne dokumente, autentičan namještaj, umjetničke predmete i porodične fotografije. Ova izložbena postavka na najljepši mogući način prikazuje zlatno doba građanske Banjaluke tridesetih godina prošlog vijeka, po mnogima najprogresivniji i najznačajniji period u istoriji razvoja našeg grada”, naveo je Ilić.

Autori ove izložbe su Nadežda Lazarević Кovačević i Dragan Кovačević koji su, kako kaže Ilić, svojim nesebičnim društveno-odgovornim djelovanjem omogućili svim Banjalučanima, ali i turistima, da se približe životnom i radnom prostoru Bana dr Todora Lazarevića.