Sjednica Skupštine grada

Ilić Rosiću: To što vi zovete seoskim zabavama predstavlja našu kulturu

  • Извор: АТВ
  • 11.05.2022. 12:30

Na nastavku sjednice Skupštine grada Banjaluka, gdje se između ostalog raspravljalo o radu Turističke organizacije Banjaluka, a pogotovo o podršci seoskom turizmu, predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić je rekao da je to važan segment grada, te da se treba njegovati i u narednim godinama.

Prilikom ove tačke dnevnog reda povela se polemika oko toga da li treba i koliko novca izdvojiti da bi se sačuvale određene vrijednosti koje njeguje seoski turizam. 

Odbornik Ujedinjene Srpske Milan Rosić smatra kako turizam u selu ne treba da ima toliku pažnju koliko događaji koji se održavaju u samom gradu. 

"Poštujem ja sve baštine koje se nalaze na selu, ali da ne treba toliko da se ističu jer ima važnijih događaja poput Svjetskog prvenstva u raftingu i slično. Apsurdno je da su nam važnije tamo neke seoske zabave", rekao je Rosić. 

Sa ovim se nije složio predsjednik Ilić koji je naveo da je svima u interesu da se održava seoski turizam, kao i okupljanje građana jer to predstavlja našu kulturu. 

"Vama je isto u interesu da se održavaju neke manifestacije, da bi popunili svoje kapacitete. A sad pričate o događajima koji se održavaju na selima kako su nebitni. To što vi zovete seoskim zabavama predstavlja našu kulturu, nešto što se održava već godinama unazad", kazao je Ilić na sjednici.

Istakao je kako će njemu kao građaninu Banjaluke, kao predsjedniku  Skupštine, kao odborniku uvijek biti drago posjetiti neko selo i neki zbor ili drugu manifestaciju. 

''I sad imamo zbor na Manjači, i je li treba i to da zanemarimo. Grad ima prihode i od takvih događaja, oni su dio naše zajednice", konstatovao je Ilić.


  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.