Predsjednik Skupštine grada Banjaluka

Ilić: Skupštinska većina nije za poskupljenje cijena karata gradskog prevoza

  • Извор: АТВ
  • 28.04.2022. 14:15

Predsjednik skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je kako resorna komisija nije dala zeleno svjetlo da se na dnevnom redu nađe tačka o korigovanju cijena javnog prevoza, smatrajući da je ovakva odluka ishitrena, te da se treba naći neko drugo rješenje koje neće udariti na džep građana.

"Povećanje se nije našlo na sjednici, resorna komisija jednostavno nije to prihvatila s obzirom da je taj zahtjev došao dan ranije", navodi Ilić.

Kaže da skupštinska većina nije za poskupljenje cijena karata gradskog prevoza, niti će biti.

"Znamo da su povećani svi nameti, te nismo u situaciji da im povećamo i cijene karata gradskog prevoza. Znate već da je to trebalo biti oko 15 odsto, te mi to nismo spremni da prihvatimo", kaže Ilić.

Ističe da ukoliko pred odbornike dodje drugačija odluka da se pomogne prevoznicima preko budžeta spremni su da sarađuju.

Ilić se dotakao i ostalih tačaka koje su se našle na današnjoj sjednici, navodeći da je tu dosta tekućih stvari koje su bitne za sve građane.

Na današnjoj sjednici riječ će biti i o pomoći opštinama u Hercegovini.

"Opštine koje je pogodio zemljotres trebaju našu pomoć, te smo spremni da budemo tu, to je jedan ljudski gest kojim želimo da pošaljemo jasnu poruku da smo tu za njih", rekao je Ilić

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.