"Banjaluka se gradi"

Infrastrukturni radovi na području Banjaluke teku bez zastoja

  • 18.04.2020. 10:50

Uprkos epidemiološkoj krizi, veliki javni radovi na području Banjaluke su nastavljeni. Banjaluka se gradi. Radi se punom parom, radnci su na gradilištu, bageri, kamioni i mašine se ne gase-sve se odvija planiranom dinamikom.

Trenutno je u toku izgradnja 11. po redu kružne raskrsnice. Radovi na kružnom toku kod Lesnine se odvijaju bez zaustavljanja saobraćaja. Ovih dana radi se na proširenju okolnih saobraćajnica kako bi uskoro bio kružni tok. Nadzornik radova kaže da sve ide po planu i da bi kružni tok trebao biti gotov do ljeta.

"Radovi na kružnom toku kod Lesnine, uglavnom se sada izvode oborinske kanalizacije oko cijelog kružnog toka i radimo na proširenju gabarita puta, znači za potrebnu širinu oko kružnog toka, znači vršimo široke iskope, tamponiranje saobraćajnica. U principu to je taj dio, naravno još se vrši izmještanje postojećih instalacija koje ulaze u sam kružni tok, a potrebne su da idu u zelene površine. Radovi napreduju predviđenom dinamikom. Možemo očekivati za mjesec ipo do dva da će sve biti gotovo", rekao je Budimir Đurić, nadzornik radova na gradilištu kružne raskrsnice.

Poslije postavljanje ivičnjaka, u narednom periodu biće omogućen kružni saobraćaj na raskrsnici.  Uporedo sa realizacijom tog projekta, obližnja saobraćajnica u ulici Ivana Gorana Kovačića biće proširena na četiri trake, kako bi se kompletirala poveznica istočnog i zapadnog tranzita, od novog mosta u Obilićevu pa do kružnog toka na zapadnom tranzitu kod Centruma. 

Ista slika. Druga lokacija. Raovi ne prestaju kada je u pitanju izgradnja nove saobraćajnice preko tzv. Voćnjaka, koja će napraviti novi spoj između Lauša i Paprikovca i stvoriti uslove za izgradnju novog naselja na ovoj lokaciji. U okviru izgradnje vijadukta koji se nalazi na trasi novog puta, ovih dana završeno je betoniranje nosivih greda na stubovima vijadukta. 

"Što se tiče radova na paraleli, radi se trenutno oborinska i fekalna kanalizacija i u toku je izgradnja vijadukta. Što se tiče kanalizacije, urađen je krak od Crkvene do novoprojektovane saobraćajnice i krak prema ulici Vida Simurdžića. Trenutno se nastavljaju radovi prema samom vijaduktu. Što se tiče betonskih radova na vijaduktu, teku planiranom dinamikom. Uraženi su  stubovi i nosive grede na njima, sada će se čekati nekih mjesec dana da počne montaža po tehničkim uslovima. Tako da, početkom maja trebala bi početi montaža nosivih greda", istakao je Mile Gajić, nadzornik radova na gradilištu paralele.

U naselju Šargovac prošlog mjeseca su otvoreni radovi na izgradnju nove dionice centralne saobraćajnice kroz to naselje. Takođe, radi se i na sanaciji klizišta u blizini Zelenog mosta na Vrbasu između Obilićeva i Kočićevog vijenca. Nastavljaju se radovi i na vrtiću Kolibri u banjalučkom naaselju Lazarevo. Epidemiološka situacija nije spriječila javne radove i da se Banjaluka gradi.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.