Odluku donijelo predsjedništvo stranke

Jelena Trivić kandidat PDP-a za predstojeće izbore, šta kažu partneri iz opozicije?

  • Извор: АТВ
  • 28.12.2021. 19:08

Kao grom iz vedra neba pala je kandidatura PDP-ove Jelene Trivić za jednu od najvažnijih funkcija na predstojećim izborima. Odluku je donijelo predsjedništvo stranke, a partneri iz opozicije o tome su telefonski obaviješteni. U SDSu misle da je još rano govoriti o imenima. DNS niko ništa ni nije pitao.

"Isto sam tako obavijestio i gospodina Nešića o našoj današnjoj namjeri i odluci. Što mislim da je jako korektno, korisno, dobro. I da će doprinijeti smirivanju tih nekih, ponekad ishitrenih nervoznih tenzija", rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Jelena Trivić sudeći po otvorenom medijskom ratu sa Nenadom Nešićem sigurno neće dobiti podršku DNS-a. Nakon što je PDP prelomio, iz DNS-a poručuju da nije bio takav dogovor.

"Što se tiče Demokratskog narodnog saveza, mi za sada nemamo nikakvu obavezu da podržimo gospođu Trivić i to nije bio dogovor koalicionih sastanaka koje smo održali u prethodnom periodu da izabcimo zajendičkog kandidata", rekao je Aleksandar Glavaš, član predsjedništva DNS-a. 

Iznenadna objava kandidature Jelene Trivić sluti odlazak DNS-a u treći blok. Lider ove stranke, kojem, nedavno, niko iz opozicije nije došao u goste, tada je poručio da i DNS ima spremna imena za kandidate. 

"Da vidimo koji političar u opoziciji ima najveće povjerenje naroda i da tog političara kandidujemo na inokosnu funkciju, odnosno dva političara koja će nositi dvije inokosne funkcije. Ili će neko možda samovoljno, jendopartijski bez dogovora sa opozicijom sa svima onim koji čine opoziciju izaći sa svojim kandidatom", rekao je Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.  

Opzicija Srpske od danas više nije na staklenim nogama, već pred kolapsom. U tom bloku glavnu riječ preuzeo je PDP. Za jezik su, izgleda, morali da se ugrizu i pojedini PDP-ovci. 

"Kako je Draško omudrio, kako je omudrio vidite", rekao je Borenović.

"Izvolite, izvolite i sve najbolje, čestitam. Puno sreće...", rekao je Draško Stanivuković, predsjednik GO PDP Banjaluka.

"Zahvaljujem se svim kolegam aiz PDPa, članovima predsjenidštva ali posebno mom predsjenidniku Borenoviću i mom gradonačelniku Drašku Stanivukoviću", rekla je Jelena Trivić, potpredsjednik PDP-a. 

Osim što lider PDP misli da Draško Stanivuković do sada nije bio mudar, puno toga govore i kiseli osmijesi gradonačelnika Banjaluke. Takvih ima i u SDS-u- državotvornoj partiji, od koje su mnogi očekivali prvo ime kandidata za naredne izbore. 



Тагови: