Opšti izbori

Kabinet gradonačelnika Banjaluke u trci za poslaničke mandate

  • Извор: АТВ
  • 15.07.2022. 20:11

Gotovo cijeli kabinet gradonačelnika Banjaluke ide u trku za poslaničke mandate u Narodnoj skupštini. Najbliži saradnici Drašaka Stanivukovića, dobili su prve pozicije na listi.

Radi se o imenima koja nemaju iskustvo u visokoj politici, niti su članovi PDP-a. 

ATV je ranije pisala da će se upravo ova imena naći na listi, i to kao Stanivukovićev ultimatum stranačkim organima. On nije bio dostupan za komentar. Jesu zato još neki od najbližih saradnika, za koje na listi nije bilo mjesta.

 “Pa to su saradnici gradonačelnika, to su ljudi koji dijele našu ideju. Tako da , nije nužno, nigdje i ne piše da neko mora biti član neke partije da bi bio na listi. To je, odluka je usvojena na Predsjedništvu, na organima stranke. Tako da tu ne vidim nikakav problem”, kaže Dragan Milanović, odbornik PDP u Skupštini grada Banjaluka.

Na sjednici Glavnog odbora PDP-a, gdje je potvrđena predsjednička kandidatura Jelene Trivić, Draška Stanivukovića nije bilo. On je imao pametnija posla - da trči sa preprekama. Tada je odlučeno i da će upravo on voditi listu za parlament Srpske u izbornoj jedinici 3. Stanivuković, koji je izgubio podršku u stranci, tražio je mjesta za jedine saradnike koji mu nisu okrenuli leđa. 

“Vi možda imate neke uslove da budete upravo nosilac liste?”, “Gledajte, nisam neko ko želi da postavlja bilo kakve uslove. Meni su važni ti principi. Imam određene procese kako sagledavam i na koji način. O tome razgovaramo”. Rekao je Stanivuković.

Stanivuković već mjesecima ne razgovara sa Jelenom Trivić. Razlog raskola nekadašnjih saboraca, mogla bi da bude kandidatura za predsjednika.

To su, još prošle godine naslutili i kiseli osmijesi nakon objave da će to biti, upravo Jelena Trivić.