Дом здравља

Како ће радити амбуланте у Бањалуци након хакерског напада

  • Извор: СРНА
  • 02.01.2024. 16:37

Дом здравља Бањалука предузео је хитне мјере како би омогућио рад својим службама након хакерског напада на Интегрисани здравствени информациони систем (ИЗИС), те ће током радних дана све службе, центри и одјељења, као и амбуланте породичне медицине на подручју Бањалуке радити као и до сада.

Менаџмент Дома здравља је у сталној консултацији и контакту са одговорним радницима Фонда здравственог осигурања Републике Српске и изналазе најбоља практична рјешења, саопштено је из бањалучког Дома здравља.

У саопштењу је наглашено да ће редукција рада бити извршена од сутра у седам теренских лабораторија.

"До даљег ће радити само Централна лабораторија на локалитету Поликлиника, лабораторија на локалитету Центар-Борик и лабораторија у Служби хитне медицинске помоћи. Пацијенти који припадају теренским лабораторијама биће примани по распореду рада у наведене лабораторије", појаснили су из Дома здравља Бањалука.


Бањалука се гуши у смогу

Бањалука се гуши у смогу

У саопштењу је наведено да школске стоматолошке амбуланте настављају са радом у првој смјени од 7.00 до 14.00 часова, изузев амбуланте у оквиру Основне школе Десанка Максимовић у Драгочају.

Из Дома здравља напоменули су да су обезбиједили довољну количину папирних образаца - рецепата, упутница, налаза и мишљења, који ће бити дистрибуисани према амбулантама‚

"Фонд здравственог осигурања Републике Српске је Дому здравља Бањалука уступио базу података о свим прописаним лијековима у девет мјесеци 2023. године по тимовима породичне медицине, педијатрима и гинеколозима како би ординирајући љекари имали на увид све податке о потребним и прописиваним лијековима за све пацијенте", наглашено је у саопштењу.

Из Фонда здравственог осигурања Републике Српске јуче је саопштено да је ИЗИС претрпио хакерски напад, због чега је у њему онемогућен рад, али да здравствене установе могу да примају пацијенте.


Бањалучанину жена прокоцкала 82.000 КМ

Бањалучанину жена прокоцкала 82.000 КМ

Стручне службе Фонда здравственог осигурања, заједно са партнерима који у пракси спроводе ИЗИС, раде на отклањању овог проблема, а о хакерском нападу обавијештено је и Министарство унутрашњих послова Српске, односно Управа криминалистичке полиције, Јединица за високотехнолошки криминалитет.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)