Otvaranje "Fondacije Kapetan Dragan"

Kapetan Dragan za ATV: Pokušaj ubistva Vučića u Srebrenici je sramota za BiH

  • Извор: АТВ
  • 25.11.2021. 22:17

Kapetan Dragan u Banjaluci otvorio je produžnicu "Fondacija Kapetan Dragan", a razgovarao je za emisiju ATV-a Dosije.

U Banjaluci nije bio od 1996. godine.

Osnivanje ogranka "Fondacije Kapetana Dragana" koja se bori za Srbe zarobljene u kazamatim, kako navodi Kapetan Dragan i tu su isključivo što su Srbi, otvorena je širom Srbije, a planirano je otvaranje i u drugim gradovima Republike Srpske.

"Ne borimo se za zločince! Mi se borimo za Srbe koji su u zatvorimo po vrlo nepovjerljivim dokazima. Oni negiraju zločine koji im se stavljaju na teren. Veliki je broj tih vrlo sumnjivih i nedokazivih predmeta", kaže Vasiljković.

On smatra da im dugujemo poštovanje i da Srbin koji ne poštuje svoje heroje koji su se borili pod srpskom zastavom, za srpske interese, za njih i njihove porodice, onda ni oni ne zaslužuju poštovanje.

"Ono što je očigledno je da smo prošli težak period gdje smo imali očite neprijatelje Srba. Ja to doživljavam kao rat između zapada i istoka. Mi smo bili nažalost posljednji bastion komunizma. Kada je ostala ta krnja Jugoslavija, sva snaga koja je bila pripremana protiv SSSR-a i Kine je bila usmjerena protiv nas. Drugi su bacili peškir i promijenili ubjeđenja, dok smo mi ostali vijerni tome. To je cijena koju smo platili", kaže Vasiljković osuđujući novu politiku DOS-a.

"Smijenili su 2000 sudija koji su imali za zadatak da sude Srbima. Većina tih slučajeva su presuđeni pod sumnjivim standardima. Ja sam osuđen u Hrvatskoj zbog navodnog šamara čovjeku kojega ne poznajem. Nisu našli nijednog svjedoka koji je potvrdio to. Ja sam osuđen na časnu hrvatsku riječ, dokazanog lažova i možete da dobijete 15 godina zatvora", kaže Vasiljković.

On poručuje da dolaskom u Banjaluku su mu se već obratili građani. Pričao je ženi iz Banjaluke koja je zbog ubistva osuđena na zatvor, da bi joj se na kraju javio čovjek kojeg je navodno ubila.

Pokušaj ubistva Vučića u Srebrenici

"To je sramota za BiH. To pokazuje jednu nedoraslost. Takav incident i to prema čovjeku koji je došao da pruži ruku i da se pokloni žrtvama Srebrenice, to je neljudski i primitovno. To je samo sramota za BiH. Ja se nadam da ipak ima časnih ljudi kojima to smeta, kao što smeta meni", kaže Vasiljković.

Naglašava da ne želi da se miješa u političku situaciju u BiH, ali da doživljava svakog građanina Republike Srpske kao pripadnika njegovog naroda.

"Ja se nadam da će jednoga dana da se ukine ta granica među nama. Siguran sam da većina Srba i u BiH i u Srbiji bi voljeli da nas vide zajedno", rekao je Vasiljković.

Ono što se meni dogodilo, može svima da se dogodi

Čitav razgovor pogledajte u prilogu:


  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?