Данас објављено

Ко је Никола Шобот, кандидат за градоначелника Бањалуке?

  • Извор: АТВ
  • 07.04.2024. 18:03

Никола Шобот, који је данас представљен као кандидат за градоначелника Бањалуке испред СНСД-а, је доктор кардиолог и начелник Клинике за кардиохирургију Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Иако нема много политичког искуства, оно што се др Шоботу не може оспорити свакако су импресивни моменти из досадашње каријере љекара, интернисте кардиолога.

Никола Шобот формално образовање започео је на Медицинском факултету Универзитета у Бањалуци. На истом факултету 2013. године стекао је звање специјалисте интерне медицине, а субспецијализацију из области кардиологије завршио је на Медицинском факултету Универзитета у Београду.

Запослен је у УКЦ Републике Српске од 2008. године, а са сфером интересовања и ужом специјалношћу из области инвазивне кардиологије, кардиохирургије радио је  на одјељењу за поремећаје срчаног ритма и одјељењу за инвазивне кардиолошке процедуре  Клинике за кардиоваскуларне болести. Од 2020. године начелник је Клинике за кардиохирургију УКЦ РС, која се у овом моменту може похвалити са преко 450 успјешно оперисаних пацијената.

Члан је удружења кардиолога Републике Србије и Републике Српске, те учесник бројних локалних, регионалних и интернационалних стручних скупова.

Активно говори енглески језик, ожењен је и отац двоје дјеце.

Занимљиво је да др Шобот био  члан тима љекара УКЦ Републике Српске који су недавно боравили у Хагу, гдје су прегледали генерала Ратка Младића, а управо тај гест послужио је домаћим медијима да покрену причу како би управо он могао да буде кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: