Ko ne govori istinu o situaciji u "Vodovodu"?

  • Извор: АТВ
  • 07.04.2022. 19:30

Pljuštale su danas optužbe gradonačelnika Draška Stanivukovića na račun bivše uprave banjalučkog Vodovoda. Tvrdi, sve izneseno je tačno. Potrudio se i slikovitno prikazati za šta je Popović izdvajao ogromnu sumu novca. Poručuje da će mu poslije ovog izvještaja trebati samo jedna vrata. Ona zatvorska.

“Dva miliona radova koji su plaćeni budžetskim novcem, dva miliona maraka radova na sanaciji i rekonstrukciji, adaptaciji zgrade koju je kupio Vodvod od ZIBL-a dakle dva miliona radova, od čega 250.000 radova je plaćeno ali nikada nije izvedeno”, rekao je Stanivuković.

Sve izneseno je laž, tvdi Zoran Popović, bivši direkotr "Vodovoda". Kaže sve odluke su donijete u skladu sa zakonom. Nadzorni oragan je iz situacije u situaciju dostavljao izvještaj. Zbog svega, poručuje, slijedi krivična prijava.

“Sve što priča to je teška laž. Ima nadzorni organ koji je sve potvrdio. Znači postoji nadzorni organ koji je iz situacije u situaciju nama dostavljao izvještaj i mi smo platili čovjeka koji je to radio na osnovu izvještaja nadzornog organa. Dakle, sve u skladu sa zakonom javno i transparentno. Nijedna stavka nije urađena mimo zakona”, kaže Popović u izjavi za ATV.

Ko ne govori istinu za sada nije jasno. Jer se optužbe kao loptice prebacuju sa jedne na drugu stranu. Iako je predstavljeni izvještaj naslovljen na tim za reviziju primjetno je  bilo i da članova tog istog tima niegdje nije bilo. Gradonačlenik je samo opravdao odsustvo jednog člana. Pa je, po svemu sudeći, od tima ostalo samo slovo na papiru.