Banjaluka

Kolegijum Skupštine grada: Odbornici usvojili sve prijedloge za narednu sjednicu

  • Извор: АТВ
  • 11.07.2022. 11:12

Kolegijum Skupštine grada Banjaluka koji je prekinut prošle sedmice, danas je nastavljen i u rekordno brzom roku odbornici su usvojili sve prijedloge za narednu sjednicu.

Na narednoj Skupštini koja će se održati 19. jula od devet časova, odbornici će odlučivati o 46. tačke dnevnog reda, a tu će se između ostalog raspravljati o novom cjenovniku gradskog i prigradskog prevoza, rebalansu budžeta grada, neradnoj nedjelji, ali i gradskom parku.

Podsjećamo, ove tačke su tokom prošle sedmice digle najviše prašine te je zbog neslaganja odbornika i gradonačelnika prekinuta sjednica Kolegijuma.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je da su veoma brzo sve dogovorili i usvojili, te da su zbog nekih nedoumica prekinuli zasjedanje tokom prošle sedmice. 

"Završena je i zakazana naredna sjednica. Glasanje je bilo jednostavno. Imali smo nekih neslaganja i nedoumica tokom prošle sedmice pa smo željeli sve da provjerimo i utvrdimo. Prijedlog skidanja određenih tačaka sa dnevnog reda nije dobio podršku i na narednoj sjednici odbornici će se izjašnjava o 46 tačaka", kazao je Ilić.

Navodi da sve ide po planu, te da će ova sjednica biti posljednja prije izbora.

"Biće pauza dok se to ne završi. Imamo veliki broj kandidata i u odbornicima, pa ne želimo da se Skupština pretvori u neku kampanju", ističe Ilić.

Ovakva odluka odbornika iznenadila je gradonačelnika Draška Stanivukovića koji ni sa ovim nije sasvim zadovoljan, smatrajući da je ovo još jedan politički trik skupštinske većine.

Mada nije jasno zbog čega, s obzirom da će se na narednoj sjednici naći sve predložene tačke dnevnog reda, Stanivuković kaže da i dalje drži gard.