Незадовољни мјештани Доњих Кола

'Коме су слатке паре Драшковог тате?': Протест испред ОЈТ Бањалука

  • Извор: АТВ
  • 07.03.2024. 13:35

Испред Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци окупили су се мјештани бањалучке мјесне заједнице Доња Кола да изразе мирни протест јер се, како су истакли, само боре за нормално водоснавдијевање.

Предсједник ове мјесне заједнице Срђан Ћутковић рекао је да је “невјероватно да градске власти раде шта хоће и нико их кривично не гони јер оптужнице стоје у фиокама, док обичне грађане, као што је он, гоне у рекордном року”, а у његовом случају, за неовлаштено снимање у вези са водоснабдијевањем.

“Прошле године уложено је више од милион КМ да се направе базен за воду и пет километара мреже, али воде у децембру нисмо имали више од 10 дана. Звао сам (тадашњег директора `Водовода` Предрага) Дудуковића и тражио одговоре, које су од мене тражили моји суграђани, и снимио разговор како би људи знали шта се дешава, а он ме је тужио због неовлаштеног снимања”, рекао је Ћутковић испред Тужилаштва.


Стигле јагоде на тржиште БиХ - цијена ће вас шокирати

Стигле јагоде на тржиште БиХ - цијена ће вас шокирати

Ћутковић сматра да је нечувено да је поднесена та кривична пријава, јер се, како каже, само борио за права својих суграђана.

Он је истакао да је срамота што је уопште у позицији да се у 21. вијеку бори за основно људско право, а то је да породице које живе у Доњим Колима имају нормално водоснабдијевање.

Члан Савјета мјесне заједнице Доња Кола Милкица Ђукић изразила је подршку Ћутковићу, те истакла да је он представник свих становника ове мјесне заједнице.

“Сви стојимо иза њега. Он је говорио у наше име и урадићемо све што је у нашој моћи да га заштитимо, јер нема ту никаквог кршења закона, то је само борба за голи живот”, рекла је Ђукићева.


(Фото: БЛ Портал)

Пратите нас и путем Вибера