Скупштина града

Крај саге о ребалансу бањалучког буџета?

  • Извор: АТВ
  • 02.02.2024. 21:01

Пети неуспјешни покушај ванредне сједнице бањалучке Скупштине изгледао је овако. Без кворума, ребаланса буџета и одборника ПДП-а. Градоначелник поново прстом упире у скупштинску већину иако су његови одборници били ти који су напустили сједницу.

"Ми настављамо ову битку, и даље окупљамо одборнике, а наравно да није до нас него до људи који аутономно одлучују оно што они мисле да је важно за Бањалуку“,  изјавио је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Све је то добро осмишљено и тактички, кажу из СНСД-а. Градоначелник је повукао своје присталице када их није успио сакупити довољно да му подрже ребаланс, истичу. 

„Очигледно је то била тактика када су видјели да немају 16 руку да се изгласа незаконит ребаланс за 2023. годину па су одлучили на такву тактику. Оно што је дефинитивно да је јуче на случај ребаланс 2023. стављена тачка. У граду Бањалуци постоји веома велики број проблема који се морају рјешавати. Као озбиљни људи, прво морамо видјети колики је дефицит у градској каси, а онда тражити рјешење“, истакао је Бојан Пећанац, одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука.

Ребаланс за прошлу годину пропао, рупе у буџету остале. Први човјек градске скупштине каже да би можда представници републичких органа власти требали да се позабаве стањем у које је Драшко Станивуковић довео Бањалуку. 

„Прије свега Министарство финансија и Министарство локалне управе и самоуправе, па онда и других институција које треба да брину уопште о јавним финансијама и о функционисању града, требали би да преузму руковођење овим дијелом или макар контролом јер просто се бојим, ако је већ био у стању да прошле године, која није изборна, да потроши 16 милиона на оно што како он каже је његовом срцу мило, онда се бојим да ћемо у овој имати већи колапс“, рекао је  Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука.

Из СНСД-а кажу да би сага о ребалансу могла да добије свој крај уколико се прво тачно утврди дефицит у градској каси. Тек након тога би кроз ребаланс за 2024. могли попеглати неисплаћене доприносе, субвенције и дуговања.  

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)