Banjaluka

Kružna raskrsnici kod "Lesnine" puštena u saobraćaj

  • 21.07.2020. 19:31

Gužve u saobraćaju i čekanje na semaforu po kojima je raskrsnica kod “Lesnine” bila poznata, postali su prošlost. Nekoliko najfrekventnijih ulica u Banjaluci sada je spojeno kružnim tokom. U projekat je uloženo milion i trista hiljada maraka, a u sklopu njega planira se još radova koji počinju sredinom avgusta, kaže gradonačelnik Banjaluke. 

"Kompletiraće se ovaj projekat o kome govorimo poslom koji slijedi, a to je proširenje i modernizacija Ulice Ivana Gorana Kovačića u širem profilu, ovdje na početku sa četiri trake, dalje kod Centruma sa dvije trake. Time dobijamo istočnu aveniju u našem gradu", kaže Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Ovo je jedanaesti kružni tok izgrađen u Banjaluci u posljednje tri godine. Trudimo se da banjalučke saobraćajnice ne zaostaju za onima u ostatku regiona, poručuju iz Puteva Republike Srpske. 

"Svim našim projektima, ne samo da unaprijeđujemo putnu komunikaciju i saobraćajnu infrastrukturu, nego i branimo radna mjesta što smatramo  da je naš najveći uspjeh danas kada mnogi ljudi u svijetu ostaju bez radnih mjesta", kaže v.d. direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske, Nenad Nešić. 

Sa ovom kružnom raskrsnicom kompletirana je polovina istočne transverzale oko Banjaluke na kojoj su radovi počeli sedamdesetih godina. 

Zbog blizine autobuske stanice, ovim dijelom Banjaluke svakodnevno prođe i preko 1000 autobusa. Kada se tome doda još i saobraćaj putničkiha utomobila, to dovoljno govori o neophodnosti gradnje ove kružne raskrsnice. 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.