Policija evakuisala sve

Lažne dojave o bombama u školama

  • Извор: АТВ
  • 01.06.2022. 19:27

Banjalučke Osnovne i srednje škole i policija na nogama od zore.. Đaci iz Bugarske škole su evakuisani i pušteni kući odmah po dolasku na nastavu. U Branko Ćopić školi pregled je izvršen prije nastave tako da nije bilo potrebe za napuštanjem učionica.

"Nakon izvršenog pregleda jutros oko pet časova konstatovano je da je objekat bezbjedan i da nema eksploziva koji je najavljen u prijetećem mailu koji je stigao na službenu elektronsku školsku adresu. Nakon toga, nastava se odvija prema utvrđenom rasporedu bez smetnji", kaže Branka Špirić, direktor OŠ "Branko Ćopić".

U Ivo Andrić školi preskočili su prvi čas dok policija nije dala zeleno svjetlo. Nakon toga u toj školi nastava redovna.  

"Nije uopšte prijatno. Možda je ovo neka ružna šala i vrlo neslana, ali mislim da je nepotrebna svima nama i bezbjednost učenika i nas je svima važna i ne treba se oglušiti na takve stvari", kaže Željka Opačić, direktor OŠ "Ivo Andrić".

Građevinska škola odgodila je nastavu u prvoj smjeni. Po dolasku policije svi iz zgrade i okolnih objekata su evakuisani. Policija je češljala svaki ćošak. 

"Izašli smo u park, čekamo pregled ekipe. Policija obezbjeđuje škole i u toku je pregled škola od policije i ekipe koja je zadužena za minsko-eksplozivna sredstva", kaže Ljuban Bajić, direktor Građevinske škole.

Prazne učionice jutros i u Ekonomskoj školi. Nastava u prvoj smjeni nije održana. 

Na banjalučkim ulicama se danas samo o tome pričalo. Građani ne kriju strah.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм