Poslanik SNSD-a u NSRS

Ljubojević: Stanivuković izigrava genijalca, Srednjoškolski centar ideja SNSD-a

  • Извор: АТВ
  • 10.05.2023. 12:00

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pohvalio se projektom izgradnje srednjoškolskog centra u Banjaluci, ali se ponovo pohvalio inicijativom koju je pokrenuo SNSD i to prije tri godine.

Stanivuković je pourčio da Grad na ovom projektu radi preko godinu dana, ali priča o srednjoškolskom centru pokrenuta je još za vrijeme Igora Radojičića.

"Mi smo sa tom inicijativom izašli prije tri godine. Da smo to tada uradili, danas bi već imali objekat. Imali smo okolnosti kakve su bile zbog virusa korona koji je usporio sve i napravio probleme oko finansija, pa se nije moglo ući u realizaciju tog projekta. Onda se promijenila vlast 2020. godine i došao je gospodin Stanivuković koji sada izigrava nekog genijalca i tvrdi da je on smislio nešto da uradi. Imao je već projekat, priča je bila ozbiljna prije tri godine", kaže poslanik SNSD-a u NSRS Anja Ljubojević za ATV.

Ona napominje da pomenute škole treba da dobiju svoje objekte da djeca pohađaju nastavu u normalnim uslovima.

"Sa druge strane povezivanje otvara nove mogućnosti. Tu može da se napravi restoran ugostiteljske škole koji može da hrani učenike iz đačkog doma, koji je takođe u lošem stanju. Taj kompleks je dobra ideja, Banjaluka to zaslužuje, naša djeca to zaslužuju. To su stare škole i objekti su nefunkcionalni. Na tome se treba raditi, ali ne treba zaboraviti da je to inicijativa SNSD-a u saradnji sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem. Nažalost, korona je prosto odgodila tu izgradnju, a Stanivuković treba da cijeni rad koji mu je ostavio gospodin Radojičić", rekla je Ljubojević.

SNSD Banjaluka: Stvoriti bolje uslove za rad srednjih stručnih škola

SNSD Banjaluka: Stvoriti bolje uslove za rad srednjih stručnih škola

Ona ističe da je Banjaluku izgradio SNSD otkad je došao na vlast i kada je sve institucije premjestio u Banjaluku.

"Pretvorio je Banjaluku u ovo što ona danas jeste sa svim projektima od parkova, do teniskog kompleksa", kaže Ljubojević.

Srednjoškolskim centar bi trebalo da bude riješeno pitanje izgradnje Građevinske, Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke, Politehničke i Poljoprivredne škole.

Osim toga, planirana je i izgradnja Đačkog doma, amfiteatra i fiskulturne sale. Srednjoškolski centar i Đački dom planirano je da budu sagrađeni na lokaciji kompleksa Poljoprivredne škole, na uglu ulica Srednjoškolske i Knjaza Miloša.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.