Predsjednik Sindikata uprave

Marić: Radnici Gradske uprave nemaju obavezu da ispunjavaju gluposti Stanivukovićevih poltrona

  • Извор: АТВ
  • 28.12.2022. 21:29

Božo Marić, predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske, komentarisao je poziv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića radnicima Akvane da sutra dođu ispred Gradske uprave kako bi protestovali, rekavši da nijedan radnik nema obavezu da to učini.

„Niti jedan radnik Gradske uprave Banjaluka nema obavezu da dođe da ispunjava gluposti Draškovih poltrona koji u kasne sate šalju radnicima poruke ovakvog sadržaja! Ovo je čist mobing i klasično uznemiravanje na radu, tako da ukoliko neko bude imao problem, neka se slobodno javi“, poručio je Marić.

On je Stanivukoviću poručio da prestane da maltretira ljude van radnog vremena jer nema pravo da to radi.

"I da, dobićete buljuk prijava za uznemiravanje na radu", poručio je Marić gradonačelniku Banjaluke.

Radnicima je stigla poruka da svi koji rade sutra u osam časova trebaju doći ispred Gradske uprave, a potom im je javljeno da dođu u 11.


Stanivuković je dao ultimatum skupštinskoj većini da se do 16 časova izjasni o ukidanju pojedinih amandmana, u suprotnom pozviva radnike da prije sjednice Skupštine grada, koja je planirana za sutra, dođu ispred Gradske uprave.

„Ne pristajemo na uzimanje poreza na nepokretnosti, sredstava namjenjenih za gorivo za vatrogasce i funkcionisanje Akvane. Ukoliko naši zahtjevi ne budu prihvaćeni danas do 16 časova pozivam sve radnike, čiji rad i plate zavise od spornih amandmana, da sutra prije sjednice Skupštine dođu ispred Gradske uprave i da zajedno istrajemo u ovoj borbi za naša prava i prava Grada“, rekao je Stanivuković ranije.