Član Glavnog odbora SNSD-a

Mazalica: Nekome je bilo važno da od Banjaluke napravi grad slučaj

 • Izvor: ATV
 • 19.03.2023.11:31

Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Mazalica navodi da je najveća usluga LGBT aktivizmu pažnja i da doskora njihova prava u Banjaluci nisu bila tema, ali da je neko sada to stavio na sto i od grada napravio grad slučaj.

"Neko je sad to stavio na sto i sad je Banjaluka problem. Da li su građani drugačije seksualne orijentacije zaista diskriminisani u smislu najvažnijih prava? Da li bi se to promijenilo paradom?", upitao je Mazalica.

Zamislimo, navodi Mazalica, da oboljeli od epilepsije organizuju paradu.

"Taj bi prajd zaista bio važan, da se oni ne stide svoje bolesti, da prihvate i redovno uzimaju terapiju, da budu prihvaćeni u društvu", napisao je Mazalica na Tviteru.

On je upitao zašto samo LGBT populacija imaju svoju paradu i zašto su samo oni diskriminisani ako je ona zabranjena.

"Danas imamo NVO/strane agente koje se bave svim i svačim. Transparensi inače češljaju tendere, ali ne smeta sad da malo budu i novinari, a onda i da se bore za gej prava. Nekome je bilo važno da od našeg grada napravi grad slučaj. U tome je i uspio. Ugrožena su prava organizatora", naveo je Mazalica.

Policijska uprava Banjaluka saopštila je sinoć da je nadležnoj policijskoj stanici, juče oko 18,45 časova prijavljeno narušavanje javnog reda i mira ispred prostorija nevladine organizaciije u Krfskoj ulici. Kako su dodali, više nepoznatih osoba fizički i verbalno je napalo grupu građana koja se samoinicijativno okupila ispred navedenih prostorija.

 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

  Novi format. Dobro poznato lice. Oči u oči. 'Imate riječ' sa Milijanom Kos srijedom u 20 časova.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.