Скупштина града Бањалука

Милионски кредит за водоснабдијевање на Мањачи?

  • Извор: АТВ
  • 06.03.2024. 20:55

Одборници бањалучке Скупштине коначно су засјели у своје клупе. Овај пут је било кворума за нову сједницу.

Сједница Скупштине града Бањалуке настављена је данас, а пред одборницима ће се, међу 38 тачака, наћи програм додјеле субвенција пословним субјектима за ову годину.

У наставку сједнице, која је прошле седмице прекинута због недостатка кворума, пред одборницима је и приједлог трајног рјешења питања водоснабдијевања из система "Бањица", као и одлука о подршци у лијечењу омладине и трудница обољелих од дијабетеса типа један. 

О водоснабдијевању је било и највише расправе.

„Са рјешавањем Бањица како смо предвидјели на Скупштини града можемо рећи да рјешавамо питање проблема воде на платоу Мањаче, Доњих Кола и Буквалека, али је важно да желимо да проширујемо ту водоводну мрежу“, изјавио је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

„Става смо да кредит није најсретније рјешење и сматрали смо да се та средства могу пронаћи из неких одређених извора или да се одрекнемо неких одређених пројеката који су планирани у буџету за 2024. годину“, рекао је Бојан Пећанац, одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука.

„Тражићемо увјерење, давање гаранције да те паре, ако се одобри тај кредит, да те паре иду, тих милион марака стриктно у то горе и тражићемо с друге стране гаранцију о квалитету изведених радова, да немамо за пола године годину исте проблеме“, навео је Саша Лазић, одборник покрета "Бањалука зове" у Скупштини града Бањалука.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм