СПС

Милошевић: Тражимо посебну сједницу и хитно рјешавање водоснадбијевања

  • Извор: АТВ
  • 06.03.2024. 10:24

Одборници Социјалистичке партије Српске позивају градоначелника и руководство Скупштине града Бања Лука да се хитно одржи посебна сједница о водоснабдијевању на територији Бањалуке, изјавио је данас одборник ове партије Дарко Милошевић.

“Клуб одборника СПС-а доставио је Скупштини града приједлог закључака којим се обавезују градоначелник и водовод да одборницима представе план рјешавања водоснадбијевања на територији града Бањалука. Вода је приоритет свих приоритета, зато смо затражили и одржавање хитне посебне сједнице на којој бисмо расправљали о овој егзистенцијалној теми”, изјавио је данас Милошевић.

Из СПС-а поручују да се не смије дозволити да се о проблему недостатка воде прича у љетном периоду када је свака "кап" насушно потребна нашим пољопривредницима за одржавање газдинстава, те када су угрожене стотине хектара усјева и хиљаде грла стоке.

“У вријеме када инфлација "гута" животни стандард, расту цијене животних намирница, а садни материјал за прољетну сјетву сваке године поскупљује, не смије се дозволити да и вода, као наш најважнији ресурс, буде егзистенцијални проблем наших суграђана и додатно утиче на цијену хране која је у овом тренутку прескупа. На траженој тематској сједници треба јасно утврдити приоритете изградње водоводне мреже у сеоским и приградским мјесним заједницама, као и динамику обнављања градске водоводне мреже”, поручио је одборник СПС-а.

Милошевић додаје да се може предложити Влади Републике Српске да се у Програму јавних инвестиција, који се усваја сваке године, нађу и пројекти Бање Луке за рјешавања водоснабдијевања, уколико се комплетни издаци не могу финансирати из буџета града.

Пратите нас и путем Вибера