Umjesto "Prijavi komšiju" dobili prijavljen protest

Mjere Gradskog štaba: Sit gladnom ne vjeruje

  • Извор: АТВ
  • 26.07.2022. 19:14

Sit gladnom ne vjeruje, u ovom slučaju - napojen žednom ne vjeruje. Tako je banjalučka gradska uprava od građana tražila da na vrućinama suzbiju potrebe. Mjera za probleme vodosnabdijevanja: prijavi komšiju. Iz Verića Gradskoj upravi odgovaraju da ne mogu da štede nešto što do njih ne dolazi. U Donjim Kolima nemaju vodu već nekoliko mjeseci. Za njihove muke gradski oci kao da nemaju sluha. Zato ne vide drugi izlaz mimo protesta.

"Vodovod i Grad Banjaluka su dužni da snabdijevaju građane vodom. Evo sve više i više mjesta sada nemaju vodu i Rekavice koje su uvijek imale vodu, Donja kola katastrofalna i Potkozarje. Mi jedino što nam preostaje jeste da najavimo proteste ove sedmice ispred Gradske uprave, da svi mi koji nemamo vodu da izrazimo nezadovoljstvo", kaže Srđan Ćutković, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Donja Kola.

Nezadovoljni su i što na sjednicama gradskog Štaba za vanredne situacije nema gradonačelnika. Dok oni vape za vodom, stižu im informacije da je Stanivuković svoje potrebe na nezapamćenim vrućinama suzbio u Španiji. Njegovi saradnici tvrde da ne znaju gdje je. Znaju da će krenuti s restrikcijama. 

"Najbolje komšije znaju ko krade vodu, jer to je pored neadekvatnog kapaciteta koji je rezultat neadekvatne izgradnje vodovoda u prethodnim godinama, glavni problem su zloupotrebe vode", kaže Bojan Kresojević, gradski menadžer.

"Nije da konstantno jedni imaju, drugi nemaju, neki nemaju nikako, koji su na višim zonama i do kojih jednostavno voda ne dođe, zato što oni do kojih prvih dođe potroše sve to i ne uspije da dođe do njih, tako da taj broj varira, ali rekao sam da preko 90% vodosnabdijevanja grada Banjaluka je uredno", kaže Predrag Duduković, direktor preduzeća "Vodovod".

Verići, Potkozarje, Dragočaj, Piskavica, Donja Kola, dio je mjesnih zajednica gdje građani nerijetko nemaju ni kap vode. Građani prijavljuju i brojne kvarove, međutim, kako kažu, iz „Vodovoda“ se niko ne udostoji da dođe.