Banjaluka

Mještani "Bulevara" nezadovoljni: Sluha za njihove probleme u Gradskoj upravi nemaju

  • Извор: АТВ
  • 11.07.2022. 14:38

Protesti u banjalučkim mjesnim zajednicama sve su učestaliji, a problemi sve veći. Ovog puta glas su podigli mještani MZ „Bulevar“ navodeći da se mora stati u kraj neradu Gradske uprave.

Član mjesne zajednice „Bulevar“ Mirjana Krčmar rekla je kako je njihovo naselje nekada bilo divno i lijepo, a sada je zapušteno.

„Od smeća, od parkova, bilo čega... Ovdje se apsolutno ništa ne radi, niti viđamo radnike Gradske uprave, ni komunalne. Apsolutno nikog nema na terenu. Obraćali smo se ispred savjeta mjesne zajednice. Zaista smo aktivni i zaista radmo i trudimo se da pomognemo ljudima u ovom naselju, da odradimo sve što je u našoj moći za sigurnost svih građana i samo djece“, kazala je Krčmar.

Dodaje da sluha za njihove probleme u Gradskoj upravi nemaju, te da ih ignorišu iako su im se obraćali u par navrata.

„Apsolutno nemamo nikakvih odgovora. I ako dobijemo odgovor, to je rijetkost, odgovore negativno. Iz Gradske uprave nismo dobili ni jedan pozitivan odgovor, tako da smatram da jednim velikim neradom dovešćemo do narušavanja mjesnih zajednica“, ističe Krčmar.

Sa njom se slaže i član mjesne zajednice „Bulevar“ Stojić Dragan koji navodi da je ovakvo protestno okupljanje jedini način da se čuje za njihove probleme.

 „Došli smo na ovo protestno okupljanje radi odnosa Gradske uprave prema ovm mjesnim zajednicama Bulevar i Pobrđe. Realno ništa ne rade, ništa živo nisu napravili. Što je još gora stvar, menadžer grada gospodin Bojan Kresojević čak nije htio ni da nas primi uopšte“, rekao je Stojić.

Kaže da su pokušali na sve moguće načine da dođu do čelnih ljudi grada, međutim sve je to bilo bezuspješno.

 „Poslali smo im par zahtjeva na koje nismo dobili čak ni odgovor, nešto je malo urađeno, ali djelimično. Najviše problema imamo sa odjeljenjem za komunalne poslove, definitivno oni ništa ne rade. Molili smo, odlazili tamo, pričali sa njima, nema šta nismo što je u našoj moći da se neke stvari pokrenu nije vrijedilo. Najveći problem nam je dječije igralište, putevi, čistoća. Imamo veliki problem sa kanalizacijom. U principu ne valja ništa“, tvrdi Stojić.

Da Gradska uprava ne obraća pažnju na potrebe svojih građana kaže i predsjednik Savjeta građana mjesne zajednice "Bulevar" Drago Vurdelja koji kaže da se oni ponašaju kao da savjeti mjesnih zajednica ne postoje, te sve okreću na neku politiku, a ne na potrebe sugrađana.

„Mi smo savjet svih građana, tu nema političkog djelovanja, mi djelujemo za sve njih, tako da bi i gradska struktura trebala malo da se okrene prema nama. Mi kao da nismo izabran savjet, niko nas nije posjetio, niko nas nije obišao. Nismo baš primljeni kod ovih jačih struktura“, rekao je Vurdelja.

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина