Banjaluka

Mještani Lazareva traže da se hitno uredi površina oko pružnog prelaza

  • Извор: АТВ
  • 26.06.2022. 21:12

Pružni prelaz obrastao žbunjem i travom velika je prijetnja po bezbjednost mještana banjalučkog naselja Lazarevo.

Šinama se morate približiti na dva metra da biste vidjeli da li voz nailazi pričaju u toj mjesnoj zajednici.

Kažu da od četvrtog mjeseca šalju dopise gradskoj upravi da se površina oko pružnog prelaza uredi. Kako rješenja nema, odlučili su mirnim protestom izraziti svoje nezadovoljstvo.

"Mi više ne možemo da trpimo obu bahatost, ovaj način komunikacije građana, Savjeta mjesne zajednice i gradske uprave", "Da pokušamo da riješimo ovaj trokut preglednosti takozvani što se zove, da se ovaj pružni prelaz može koristiti da bude bezbjedan za građane, djecu pješake I sve one koji tu prelate", pričaju nammještani.

Pružni prelaz nije jedini problem. Mještani kažu da je sve  zapušteno i vrijeme je da se u tom naselju nešto hitno uradi. Mnogo toga je pričaju započeto ali je sve stalo.

"Prelazi, šetališta, pa ovaj prelaz pa dole prelaz pa recimo tamo ambulanta pa jednostavno ovo je sve stalo ovo je jednostavno zamrlo", "Pružni prelaz, ima andrein krst ali nema rampe, nema branika, kako hoćete", "Vezano za košenje visoke trave, šiblja i rastinja kako ovdje na ovom putnom prelazu 13 tako i u cijelom naselju Lazarevo na šta je gradonačlenik ostao ravnodušani oglušio se o naše žalbe", dodaju ogorčeni mještani.

Gradonačlenik se na naše pozive danas nije javljao. U odgovorima na pitanja o problemima u Lazarevu, do sada je lopticu prebacivao na stanovništvo. Nazvao ih je politički orjentisanim.

Iz Mjesne zajednice kažu da unazad dvije godine ovaj prostor nije košen. Nekada su se tu pričaju igrala djeca i bio je mini park. Međutim, sada je sve zapušteno i zaraslo pa mještani strahuju i od zmija.