Banjaluka

Mještani se ne bi složili sa Stanivukovićem: Nisu izdvojena sredstva za imovinsko-pravne odnose za most u Česmi?

  • 28.01.2022. 19:27

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u izjavi za Nezavisne novine rekao je kako su izdvojena sredstva za imovinsko-pravne odnose za most u Česmi sa čim se ne bi složili mještani ovog banjalučkog naselja koji su za portal "Banjalučkepriče" rekli drugačije.

„Cijene i ponude za naše zemljište su katastrofalne. Od strane Grada nšta nismo dobili, nikakvu informaciju. Dolazile su nam nenajavljene komisije da broje cvjetiće oko kuća. Mi smo se informisali preko portala i medija, a od Grada smo dočekali da se prema nama ophode kao prema migrantima“, rekla je mještanka banjalučkog naselja Česma. 

Sa mještanima isto mišljenje dijeli i predsjednik Mjesne zajednice Česma Miladin Maličević. 

"Pojedini mještani su se nadali da je to 100 odsto riješeno. Ja sam tu išao sa rezervom, jer sam bio u kontaktu sa ljudima kojima treba da bude isplaćeno zemljište i njih niko nije kontaktirao, do možda sad unazad mjesec-dva dana. Bilo je nerealno očekivati da se most može početi raditi, a nisu riješeni imovinski odnosi", kaže Maličević.

Nakon što je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je pozvao Gradsku upravu Banjaluka da riješi imovinsko-pravne odnose i izda građevinsku dozvolu kako bi što prije počeli radovi za izgradnju mosta preko Vrbasa u banjalučkom naselju Česma, budući da je novac spreman, Stanivuković se pokušao opravdati međutim bezuspješno. 

Na pitanje da li je mještanima Česme dostavljen prijedlog za eksproprijaciju zemljišta dobili smo potvrdan odgovor, ali i to da su predmet odmah predali advokatu:

"Dostavljen je prijedlog. Za mene je to jedna velika igranka, mi smo to odmah predali advokatu. Iskreno to je po meni jadno, da ja moram angažovati advokata da me brani za nešto što je moje", kaže mještanka ovog naselja.

Portal "Banjalučkepriče" je proslijedio upit Gradskoj upravi adresiranoj na kabinet gradonačelnika o sredstvima za imovinsko – pravne odnose i odgovor još uvijek nisu dobili. 

„Ja sam insistirao da se promjeni vizuelni identitet mosta, jer je na tom mjestu trebao da bude veoma ružan most, kao industrijski, ali mi smo napravili ukrasno podmostovlje i to će dati novi vizuelni identitet našem gradu", istakao je Stanivuković kojem je važnija estetika nego funkcionalnost i blagovremenost rješavanja ovog ključnog problema mještana Česme. 

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.