Udruženje "Srpsko-ruski most"

Močević: Narod treba da spriječi aktivnosti Bh. povorke ponosa, Srbi drže do svoje tradicije

  • Извор: АТВ
  • 17.03.2023. 15:03

Zdravko Močević, predsjednik Udruženja Srpsko-ruski most iz Banjaluke, koje je jedno od potpisnika otvorenog pisma nadležnim kako bi se spriječile aktivnosti Bh. povorke ponosa planirane za sutra u ovom gradu, kaže za ATV da je u pozadini svega politički događaj kojim se ispituje puls grada.

„Sam čim održavanja događaja Bh. povorke ponosa u Banjaluci je jako ružan, jer je to silovanje, to više nije ni sloboda izjašnjavanja, polne orjentacije, to je u pozadini politički događaj kojim ispituju puls, treba da se prikaže Banjaluka kao sredina koja nije dorasla demokratiji, koja ima antidemokratske stavove.  Pogotovo što to dolazi iz Sarajeva i oni to iz raznih fonodva finansiraju. Ne mogu ovdje vršljati bilo kakvi stranci, odakle god da dolaze, formirati nevladin sektor, rušiti državu, ispoljavati nekave kulturne interese koje su nama, našem narodu strani“, rekao je Močević u izjavi za ATV.

On je rekao da i Srbi i Bošnjaci i Hrvati u BiH, a posebno Srbi, drže do svoje istorije i tradicije kao i do porodice, te „da mi kao Sloveni ne prihvatamo gej parade i javno manifestovanje“.

„Prema tome, nismo za silovanje, maltretiranje bilo koga, neka se izjašanjava kako god hoće ali ne mogu oni maltretirati, njih šaka jada, nas ogormnu većinu. Zato sam protiv. Ovo nije samo moje mišljenje, tvrdim da ogroman broj Banjalučana, a i šire, ovako razmišlja“, istakao je predsjednik udruženja Srpsko-ruski most.

Močević je dodao da narod treba ovakve stvari da spriječi jer ako se to dozovli, smatra Močević, onda će to otići u suprotnom pravcu.

„Treba Srbe prikazati u svakom svjetlu i sve to je preduslov za ostvarivanje političkih ciljeva. Ne treba da budemo naivni, pozadina je sasvim ozbiljnija“, izjavio je Močević.

On je ovom prilikom podržao Zakon o nevladinim organizacijama, čiji je prijedlog nedavno najavio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Organizacioni odbor Bh. povorke najavio je za sutra projekciju filma, diskusija i žurku u Banjaluci.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.