"Putevi Srpske"

Na zapadnom tranzitu ponovo ograničenje brzine 70 kilometara na čas

  • 02.11.2018. 15:00

Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske" saopštilo je da će izdati nalog da se do kraja ove sedmice na zapadnom tranzitu u Banjaluci ograničenje brzine sa 40 vrati na 70 kilometara na čas jer gradski "ekološki inspektor nije imao ovlaštenje da određuje koja su tehnička rješenja najbolja da se emisija buke smanji na toj lokaciji".

Nadležnim organima, sa kojima je i dogovoren važeći režim odvijanja saobraćaja, upućen je dopis da se definišu naredni koraci radi utvrđivanja njihovih stavova na dijelu zapadnog tranzita koji prolazi kroz Banjaluku, saopšteno je iz "Puteva". 

Iz "Puteva" podsjećaju da je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske poništilo rješenje ekološkog inspektora gradskog Odjeljenja za inspekcijske poslove, prema kojem su "Putevi" bili dužni da smanje emisiju buke na dijelu zapadnog tranzita, pa je u dužini od 500 metara brzina kretanja vozila bila smanjena na 40 kilometara na čas. 

"U obrazloženju Ministarstva navedeno je da ekološki inspektor nije smio obavljati kontrolu bez prisustva predstavnika upravljača puta koji bi na licu mjesta mogao odgovoriti na pitanja", navode iz "Puteva". 

U obrazloženju je navedeno i da ekološki inspektor nije imao ovlaštenje da određuje koja su tehnička rješenja najbolja da se emisija buke smanji na toj lokaciji s obzirom da nije lice tehničke struke, kao ni da utvrđuje rokove za njihovu realizaciju. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм