Igor Radojičić

Nastaviti i dogodine sa konceptom "Proljeća u Banjaluci"

  • 29.08.2019. 14:21

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da je manifestacija pod nazivom "Proljeće u Banjaluci" rezultirala nizom pozitivnih efekata i da rezime svih parametara pokazuje da Gradska uprava namjerava i iduće godine da nastavi sa istim konceptom različitih dvomjesečnih događanja.

"Do kraja godine ići ćemo i na javni poziv koji bi omogućio svim građanima koji imaju dobre ideje i projekte da se prijave za događanja u okviru ove manifestacije", rekao je Radojičić novinarima tokom razgovora sa organizatorima događaja i predstavljanja efekata manifestacije "Proljeće u Banjaluci" koja je održana od 10. aprila do 15. juna. 

Gradonačelnik Banjaluke je podsjetio da je u okviru te manifestacije bilo 90 kulturnih, zabavnih, sportskih i drugih vrsta događaja koji su motivisali veliki broj građana. 

"Imali smo više od 14.000 lica angažovanih na realizaciji događaja tokom trajanja te manifestacije, čijim dešavanjima je prisustvovalo više od 140.000 posjetilaca", dodao je Radojičić. 

On je naveo da se pozitivni finansijski efekti ogledaju u porastu svih parametara koji su vezani za trgovinu, ugostiteljstvo i hotelijerstvo, gdje je u odnosu na prošlu godinu evidentiran rast prihoda u tim oblastima, više od četiri miliona KM. 

Radojičić je rekao da je registrovan i porast broja noćenja i prihoda od boravišne takse. 

"Pozitivan i potpun smisao manifestacije jeste da domaćim građanima ponudimo dodatne sadržaje, a posjetiocima našeg grada ponudimo razloge da dođu i zadrže se u našem gradu", naglasio je Radojičić. 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.