Предсједник Скупштине града Бањалука

Нинковић поднио кривичну пријаву против Станивуковића

  • Извор: АТВ
  • 16.01.2024. 13:06

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић поднио је кривичну пријаву против градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића јер основано сумња да је починио кривично дјело ненамјенско трошење буџетских средстава у 2023. години,

"Имам неколико необоривих чињеница које иду у прилог мојој кривичној пријави и наравно у прилог одлуци да не усвојимо буџет. Прва чињеница због које подносим кривичну пријаву је та да је Министарство финансија у свом допису 5. јануара ове године јасно, децидно, недвосмислено саопштило да не постоји могућност усвајања ребаланса у јануару 2024. за 2023. годину", рекао је Нинковић.

Он је истакао да је друга важна чињеница та да приликом добијања скупштинског материјала за усвајање ребаланса буџета, Министарство финансија није дало мишљење за посљедњи предложени ребаланс од стране градоначелника.

"Трећа важна чињеница је да смо анализом амандмана градоначелника ребаланса који је предложио и у поређењу са извјештајем у извршењу буџета за првих девет мјесеци установили да је градоначелник Бањалуке заједно са својим сарадницима потрошио готово 16 милиона који жели да кроз овај ребаланс буџета да попегла како би намирио или увео буџетске ставке кроз ребаланс, а које је потрошио у 2023. години", рекао је Нинковић.

Нинковић истиче да је за ово запријећена казна по кривичном закону до три године затвора.

Он је позвао надлежне да изведу градоначелника пред лице правде.

"Наравно, избори су врло брзо пред нама па ће и томе судити и грађани Бањалуке", рекао је Нинковић.

Пратите нас и путем Вибера