Предсједник Скупштине града Бањалука

Нинковић: Градски буџет оштећен за више од 360.000 КМ

  • Извор: АТВ
  • 04.10.2023. 14:26

Градски буџет у протекле три године оштећен за више од 360.000 КМ због нелегалне исплате плата за 16 запослених у кабинету градоначелника Драшка Станивуковића, рекао је предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић.

Он је подсјетио да је 8. јуна против Станивуковића предао кривичну пријаву Окружном јавном тужилаштву Бањалука у којој је навео имена 16 особа, као и захтјев за инспекцијски надзор при Министарству управе и локалне самоуправе Републике Српске како би се утврдило да ли је дошло до злоупотребе јавних средстава, службеног положаја и да ли су одређеним људима исплаћена додатна средства на плате.

Нинковић каже да је 5. јула из ресорног министарства добио обавјештење о извршеном инспекцијском надзору у Градској управи, којим је потврђено да је противправном исплатом плата за одређене запослене нанесена финансијска штета градском буџету.

"Након што је управна инспекција обавила надзор, утврђено је да је свака од 16 особа наведена у мојој кривичној пријави добила одређени проценат на плату. Они су имали сви по 45 одсто на плату", рекао је Нинковић.

Нинковић је поручио да је у кривичној пријави навео само 16 људи који су остварили противправну имовинску корист, те да му није у интересу да плате буду смањене осталим радницима запосленим у градској администрацији.

Он је истакао да се у кабинету Станивуковића понашају бахато и занима их само трошење градског новца.

Пратите нас и путем Вибера