Предсједник Скупштине града

Нинковић: Наставак ванредне сједнице 1. фебруара

  • Извор: СРНА
  • 24.01.2024. 16:26

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић заказао је за четвртак, 1. фебруара, наставак ванредне сједнице градске Скупштине на којој би требало да се расправља о ребалансу буџета за 2023. годину.

Нинковић је додао да је сједница заказана у складу са Пословником, да су одборници обавијештени о томе, али да није сигуран да ли ће жељети да учествују у раду.

- У обавези сам, сходно Закону о локалној самоуправи и Пословнику, да у року до 15 дана закажем наставак сједнице, што сам и учинио. Оно што је градоначелник јуче покушао више је неки перформанс којим је хтио да скрене пажњу на себе - рекао је Нинковић.

Он је додао да се на дневном реду налази само једна тачка која се односи на ребаланс буџета за 2023. годину. Почетак сједнице заказан је за 9.00 часова.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић јуче је предао иницијативу за наставак ванредне сједнице Скупштине града, коју је потписало 18 одборника.

У иницијативи се тражи да се сједница настави сутра.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић рекао је јуче да се у Бањалуци неће толерисати безакоње, наводећи како су у овој странци добили најаву да ће крња Скупштина града заказати ванредну сједницу на којој желе да усвоје ребаланс буџета за прошлу годину.

С тим у вези одржан је и састанка свих структура Градског одбора СНСД-а на којем је закључено да ће се у случају да буде сазвана сједница Скупштине града Бањалука без СНСД-а и предсједника Скупштине подићи борци, чланови и симпатизери СНСД-а и позвати грађане да изврше блокаду Бањалуке.

Тиме ће, како се наводи, свима ставити до знања да "граница постоји" и у Бањалуци, да се ту брани Српска, јер ако се ту не брани, не треба ни код Јајца.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.