Sponzor kompanija "Prointer"

Noć istraživača, po sedmi put, biće održana u Banjaluci

  • 26.09.2018. 19:48

Evropska Noć istraživača, po sedmi put, biće održana u Banjaluci. Tradicionalni festival nauke i istraživanja, i ove godine, posjetiocima će da predstavi naučna dostignuća i inovacije, podstakne maštu kvizovima, eksperimentima i mnogim drugim, zanimljivim, sadržajima.

 "Noć istraživača je najveći događaj u BiH za promociju nauke i mene baš raduje da su stigli takvi rezultati, jer smo prošle godine imali 6 gradova a ove godine imamo ih deset. Prošle godine smo mi imali 125 aktivnosti u cijeloj BiH i više od 400 naučnika koji su učestvovali i pravili događaj u Noći istraživača. Preko 20.000 ljudi učestvovalo je u događaj, od toga 7.500 samo u BL", kaže Aiste Lehmann, direktor "Noći istraživača". 

Događaj posvećen popularizaciji nauke i učenja kroz zabavu, podržala je i sponzorisala kompanija "Prointer". Kažu da nakon prošlogodišnjeg iskustva nisu imali dilemu da li će ponovo da budu dio projekta. 

"Noć istraživača je nešto što posebno dobro mora da pošalje poruku našoj omladini i našim mladim ljudima, da postoje vrijednosti koje su apsolutno u današnjem društvu zapostavljene, da se nedovoljno ističu, da nauka vrijedi, da se ovdje nauka vidi. Često su mnogi i u školi rekli da nisu vidjeli nauku, da nisu shvatili šta je hemija i fizika osim formula, a oni ovdje to mogu da vide", kaže Vlatko Vukotić, iz kompanije "Prointer".

Manifestacija se održava za vikend, 28-og i 29-og sepembra, na nekoliko lokacija u gradu - u Domu omladine, Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci, Muzeju Republike Srpske, Dječijem pozorištu, Muzeju savremene umjetnosti, Tehničkoj školi, Robokids centru i Baru Krug. Svi događaji počinju u 17 časova. 

Ulaz i svi sadržaji su besplatni.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.