Bivši član PDP-a

Novaković: Građani treba da podnesu kolektivnu krivičnu protiv Stanivukovića

  • Извор: АТВ
  • 27.07.2023. 19:25

Krivičnom prijavom Nikole Novakovića, bivšeg člana banjalučkog PDP-a, protiv Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke, baviće se Okružno javno tužilaštvo a ne Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva, kaže Novaković za ATV.

Novaković je prije nekoliko mjeseci prijavio Stanivukovića  zbog zloupotrebe podataka građana iz rješenja o izloaciji za vrijeme pandemije korona virusa. Novaković Stanivukovića tereti za trgovinu uticajem, zloupotrebe službenog položaja, podmićivanja pri izborima ili glasanju, odavanju službene tajne. 

“Specijalno tužilaštvo prebacivanjem predmeta na Okružno javno tužilaštvo, skida dio koji se odnosi na trgovinu uticajem. Ja dobijam informaciju od tužioca Okružnog tužilaštva, koji je imao uvid u predmet, koji je rekao da je dobio štur predmet te da je skinuta ta tačka. On na osnovu priloženog vidi da ima elemenata trgovine uticajem. Sve i jedno tužilaštvo je na osnovu dokaza formiralo predmet, što znači da ima dovoljan broj elemenata krivičnog djela”, rekao je Nikola Novaković, bivši član PDP-a,

Novaković podnio prijavu protiv Stanivukovića

Novaković podnio prijavu protiv Stanivukovića

Iz Okružnog javnog tužilaštva, na naš upit, odgovaraju da su dobili predmet po prijavi Nikole Novakovića. 

“Obavještavamo da je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dana 12.07.2023.godine, od strane Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske-Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala dostavljena na nadležno postupanje prijava podnosioca Novaković Nikole, podnesena protiv Stanivuković Draška, gradonačelnika Grada Banjaluka i drugih. Pomenuti predmet je dodijeljen u rad postupajućem tužiocu i rješavaće se prema redosljedu zaprimanja prijava”, rekli sun am iz Okružnog javnof tužilaštva.

Gradonačelnik Stanivuković kaže da o prijavi Nikole Novakovića protiv njega -  ne zna ništa. 

“Ne znam ni da postoji kakva prijava, niti me ko konsultovao, niti znamo po čemu treba da me konsultuje. Tako da nije, apsolutno mi nije poznata nikakva prijava. niko me nije konsultovao, tako da ne znam ni o čemu se radi, iskreno”, izjavio je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Ninković: Stanivuković radio nelegalno

Ninković: Stanivuković radio nelegalno

Novaković kaže da je svoju prijavu potkrijepio dokazima na kojima se jasno vidi o kakvim zloupotrebama se radi. Jedan od dokaza koji je pred tužilaštvom je i snimak, koji je u javnost isplivao pred opšte izbore. Radi se o navodnoj zloupotrebi podataka  građana koji su za vrijeme korone bili u izolaciji. 

“Ja bih želio da pozovem građane, jer oni jasno znaju o čemu se radi, naročito građani koji su dobili rješenja o izolaciji da je njihova privatnost ugrožena, te ih pozivam da podnesu kolektivnu krivičnu prijavu, da mene navedu kao svjedoka, ja ću vama da ostavim svoj kontakt telefon, ko bude zainteresovan da me kontaktira, te da napokon jednom istjeramo pravdu do kraja i da pravda bude zadovoljena”, rekao je Novaković.

Novaković kaže da su za sve ovo znali i drugi vodeći ljudi u vrhu PDP-a. U tu stranku je ušao vjerujući da će tamo naći iskrene ljude, kaže Novaković. Umjesto toga, kaže da se ubrzo "opekao" i svjedočio  sumnjivim radnjama, čiji epilog očekuje na sudu. 

Пратите нас и путем Вибера