Dolazo delegacija Srbije

Obustava saobraćaja u Banjaluci danas i sutra, pogledajte u kojim ulicama

  • Извор: АТВ
  • 03.08.2023. 08:12

U Banjaluci će danas i sutra biti na snazi sukcesivna obustava saobraćaja zbog obilježavanja Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „Oluja“.

Sukcesivna obustava saobraćaja za sva motorna vozila planirana je danas u vremenskom periodu od 16,00 do 17,00 i 20,00 do 21,00 časova i  sutra u periodu od 15,00 do 16,00 časova na putu registrovanom za saobraćaj motornih vozila, na magistralnom putu M1 101, u ulici Krajiških brigada, u Ulici Ranka Šipke, u Ulici Vuka Karadžića, u ulici Kralja Petra I Karađorđevića i dijelu ulice Olimpijskih pobjednika.

“U cilju bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju Policijska uprava Banjaluka apeluje na vozače da u navedenim vremenskim intervalima koriste alternativne pravce kako ne bi došlo do saobraćajnih gužvi, dužih zadržavanja  ili zastoja u saobraćaju”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Iz PU Banjaluka podsjećaju da će obilježavanju progona Srba u akciiji “Oluja” prisustvovati najviši politički zvaničnici Republike Srpske i Republike Srbije kao i najviši vjerski predstavnici Srpske pravoslavne crkve.

Pogledajte u kojim prijedorskim ulicima će u petak biti zabranjen saobraćaj i rad objekata

Pogledajte u kojim prijedorskim ulicima će u petak biti zabranjen saobraćaj i rad objekata

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u dvodnevnoj posjeti Republici Srpskoj 3. i 4. avgusta, tokom koje će prisustvovati Savjetu za saradnju Srbije i Republike Srpske, kao i obilježavanju Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u Pogromu "Oluja", hrvatskoj vojno-policijskoj akciji 1995. godine.

Posjeta počinje danas u 17.00 časova kada je predviđen obilazak novoizgrađenog vrtića u Srpcu. Drugog dana posjete, 4. avgusta, u 10.00 časova predviđen je sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

Dodik i Vučić u petak kod spomen-obilježja žrtvama na Petrovačkoj cesti

Dodik i Vučić u petak kod spomen-obilježja žrtvama na Petrovačkoj cesti

Za 11.30 časova planirana je sjednica Savjeta za saradnju Srbije i Republike Srpske, a u 12.35 časova izjave za medije Vučića i Dodika.

Istog dana poslije podne, u 17.15 časova, predviđeno je polaganje vijenaca na spomen-obilježje na Petrovačkoj cesti.

U 19.00 časova u Prijedoru počinje obilježavanje Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u Pogromu "Oluja".

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм