Banjaluka

Odbornici SNSD-a se provozali gradskim prevozom: "Stanivuković već danas da ponudi novu cijenu prevoznicima"

  • Извор: АТВ
  • 03.08.2022. 12:19

Gradski odbor SNSD Banjaluka danas je, na poziv građana iz Česme, došao na autobusko stajalište u centru Banjaluke te su se provozali gradskim prevozom, kako bi uvidjeli u kakvim uslovima građani putuju i koliku plaćaju kartu.

Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka, rekao je da je kartu od Česme do centra grada platio 2,30 KM i dodao da je to poskupljenje za koje se zalagao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

“Žao nam je što je tako, žao nam je što građani Banjaluke koriste i plaćaju trenutno najskuplju kartu u regionu. Imamo Beograd, Sarajevo i Zagreb gdje su cijene karata po 1,50, odnosno 1,40 KM. Tražimo da gradonačelnik već danas, a u interesu građana Banjaluke, sjedne sa prevoznicima i da ponudi novu cijenu karata i novo rješenje i da se to već do kraja sedmice nađe pred odbornicima na vanrednoj sjednici”, rekao je Topić.

On je rekao da ne postoji nijedan razlog da građani Banjaluke plaćaju najskuplju kartu kada je cijena goriva na benzinskim pumpama dostigla skoro 3 KM i da će još padati.

“Žao nam je što je većina odbornika glasala za poskupljenje karata, žao nam je što se odbornici nisu okupili da podrže veća izdvajanja za sport, kulturu i zdravstvo, a pojedinci su digli ruke za skuplje karte”, kaže Topić.

On je rekao da je mjesec septembar posljednji termin kada bi karte trebale da budu jeftinije za sve građane i naveo da su se stekli uslovi da pojedinačna karta ide ispod 2 KM.


  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.