Banjaluka

Odgođena sjednica: Gradonačelnik se nije udostojio da prisustvuje, a ni da javi da neće doći!

  • 29.08.2023. 11:36

Nastavak 23. redovne sjednice Skupštine grada Banjaluka odgođen je zbog nedostatka kvoruma kao i zbog toga što nije došao ovlašteni predlagač, odnosno gradonačelnik Draško Stanivković.

Predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković je kazao kako se gradonačelnik danas nije udostojio pojaviti na sjednici, a s druge strane nije ni najavio da neće prisustvovati. 

Nakon što su gradski menadžer Bojan Kresojević i odbornica PDP-a Smiljana Babić Moravac kazali kako u odborničkim klupama prisustvuje 4 od 5 PDP-ovih odbornika, šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić i predsjednik Skupštine su demantovali ove navode i kazali kako su sjednici prisustvovala 3 PDP-ova odbornika.

“Ovu odgovornost danas sam prebacio na odbornike u želji da  zajednički pričamo da Skupština funkcioniše. Šta ste vi uradili? Izašli i rekli kriv je SNSD. Ja Skupštinu ne bih trebao da započnem bez predlagača, a to je gradonačelnik. Danas se nije udostojio da dođe i da se javi da možda neće biti. Drugo, to što sam ja korektan i dopustim Bojanu Kresojeviću i Valentini Aničić da budu na Kolegijumu ili budu na Skupštini je moja dobra volja, a sad vam kažem ako hoćete baš tako nekorektno da se ponašate i iskoristite svaku moguću situaciju da popljujete ljude koji imaju više političkog iskustva nego neki od vas godina, zaista nije korektno. Nećete više moći prisustvovati na Kolegijumu, izuzev onog koga pozovem, a to je gradonačelnik. Na Skupštini, onaj koga pozovem u salu će moći prisustvovati. Ako gradonačelnik napusti sjednicu, odmah ću je prekinuti, pa ćemo vidjeti koliko se puta pojavio i prisustvovao sjednici", kazao je Ninković, a pišu Banjalučkepriče.

Šef Kluba odbornika Dragoslav Topić jasno je naveo iz kojih razloga pojedini odbornici njegove strane nisu na sjednici. 

"Doktor Palija ima 3 operacije koje je odgodio od prošlog puta, odbornica Kutlešić je na oporavku od operacije, odbornik Grbić je na bolovanju kao što znate, odbornik Amidžić kao što znate dobio je novu funkciju, a odbornik Pećanac je najavio kašnjenje jer je odvezao majku na onkologiju", kazao je Topić nakon što je gradski menadžer optužio odbornike SNSD-a za nedolazak. 

Predsjednik Skupštine Grada nakon neosnovanih optužbi od strane PDP-ove Babić Moravac i gradskog menadžera je kazao kako je trenutnu situaciju pokušao riješiti mirnim putem, međutim na njihove neosnovane optužbe je morao odgovoriti. Kako je Ninković dalje naveo, Babić Moravac i Kresojević su planirali iskoristiti situaciju i optužiti odbornike SNSD-a za odgađanje sjednice, a pritom su iznijeli neistinu kako sjednici prisustvuju 4 od 5, umjesto 3 od 5 PDP-ovih odbornika. 

Пратите нас и путем Вибера