Banjaluka

Odgovorni se brane ćutanjem: Posao s trotinetima namješten?

  • Извор: БањалучкеПриче.нет
  • 08.05.2023. 13:19

U Banjaluku je došlo 200 električnih trotineta koji nisu imali identifikacione naljepnice, registraciju zbog kojih je običan narod dobijao kazne. Došli su preko noći zbog turnira Srpska open, a preko noći su i otišli, zbog žalbi, a i kazni.

Predstavnici kompanije „BinBin“ koja iznajmljuje trotinete tvrde kako se trenuto radi na riješavanju administracije ne navodeći kako su dobili posao u Gradu s obzirom da prethodno nije raspisana javna nabavka, piše portal BanjalučkePriče.

Rukovodstvo Gradske uprave se ne oglašava. 

Banjalučki trotineti povučeni iz upotrebe

Banjalučki trotineti povučeni iz upotrebe

Podsjećamo, inicijativom Milade Šukalo, desne ruke gradonačelnika Draška Stanivukovića u grad su stigli trotineti iz Sarajeva. Nakon mnogobrojnih kritika građana, "banjalučkepriče" su pitale prvog čovjeka Grada kako on komentariše novonastalu situaciju i ko je odgovoran za električne trotinete. 

Stanivuković je kazao da je odgovornost na njegovoj savjetnici Miladi Šukalo, a koja kao ni gradonačelnik nikada nije dala odgovor.

Nakon što niko iz Gradske uprave nije odgovarao na upite ovog portala, obratili su se i Aleksandru Knežiću, menadžeru operacija u kompaniji “BinBin”. Knežića su pitali na osnovu čega kompanija "BinBin" obavlja djelatnost iznajmljivanja električnih trotineta u gradu Banjaluka i besplatno koristi parking mjesta s obzirom da prethodno za ovaj posao nije raspisan javni poziv? 

Banjalučaninu prisjeo gradski trotinet: Kažnjen zbog

Banjalučaninu prisjeo gradski trotinet: Kažnjen zbog "naljepnice"

Ni menadžer ove kompanije nije dao odgovor. 

Dok odgovorni u „BinBin“ kompaniji pokušavaju skrenuti pažnju javnosti kako rade na rješavanju administrativnih problema, i dalje ne navode kako su dobili posao u Banjaluci kao i besplatna parking mjesta na korištenje.

Gradske trotinete sa mosta bacili u Vrbas

Gradske trotinete sa mosta bacili u Vrbas

S obzirom da gore pomenuta kompanija krši zakon i besplatno koristi gradski parking, postavlja se pitanje da li svako fizičko i pravno lice u gradu ima slobodu da koristi gradski prostor, ostvaruje profit i pritom ne odgovara nadležnima.

Otkako su došli u Banjaluku, osim fotografija i promocije, ni od gradonačelnika, ali ni od odgovornih u Gradskoj upravi niko nije imao potrebu da se oglasi po pitanju električnih trotineta, a čijim je dolaskom stvoren niz problema kao i direktno kršenje zakona. 

Pratite nas i putem Vibera!