Banjaluka

Odigrana predstava osoba sa Daunovim sindromom

  • Извор: СРНА
  • 18.04.2023. 21:15

Članovi banjalučkog Daun sindrom centra večeras su u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci premijerno odigrali predstavu "Roko i Cicibela".

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić, koji je i ambasador lica sa Daunovim sindromom, rekao je novinarima da je ovo poseban dan i da je presrećan što u predstavi glume lica sa Daunovim sindromom.

"Važno je da svi ljudi uživaju u onome što imaju i kako izgledaju i da to pretvore u sreću i zadovoljstvo, a ne u frustraciju", istakao je Đajić.

Student filmske i TV režije na banjalučkoj Akademiji umjetnosti David Jelić, koji vodi Školu glume za lica sa Daunovim sindromom, rekao je novinarima da je predstava posvećena Ariu Livneu, prvom pokrovitelju ove škole glume u banjalučkom Jevrejskom kulturnom centru koji nosi njegovo ime.

On je naveo da će ova predstava biti izvedena u Beču, Pragu i na Krfu.

Premijernom izvođenju predstave "Roko i Cicibela" prisustvovali su ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić i ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска