"Ljeto na Vrbasu"

Odložena trka dajak čamaca u Banjaluci

  • Извор: АТВ
  • 30.07.2023. 15:10

Trka dajak čamaca, koja je trebala biti održana danas od 17 časova u Banjaluci, odložena je za utorak, saopšteno je iz Dajak kluba Banjaluka.

Trka je trebala biti održana na plaži Abacija, kao završnica 70. po redu manifestacije “Ljeto na Vrbasu“.

 "Dajak klub Banjaluka i JU Turistička Organizacija Banjaluka obaviještavaju i pozivaju dajakašice i dajakaše, učesnike Tradicionalnih trka Dajak čamaca u sve četiri kategorije (djevojke, juniori, veterani i seniori) da su trke odgođene za utorak u 18. Sati”, saopšteno je iz Dajak kluba Banjaluka.

Kako su naveli, svi učesnici trka u svim kategorijama obavezni doći u utorak 1. avgusta u 17. sati na izvlačenje startnih brojeva, koje će se izvršiti na dajak pristaništu, na plaži Abacija.

Odgođeno veliko porodično druženje na Manjači

Odgođeno veliko porodično druženje na Manjači

Podsjećamo, manifestacija “Ljeto na Vrbasu“ uobičajeno počinje drugog vikenda u julu, a ove godine njeno 70. izdanje ponudilo je više sportskih i kulturno-zabavnih aktivnosti.

Ove godine, manifestacija je otvorena koncertom pod nazivom „Banjalučani Banjaluci“, a nakon toga održan je i ples pod zvijezdama, kao i kino na otvorenom na platou tvrđave Kastel, ali i najatraktivniji događaj, skokovi sa Gradskog mosta.

Manifestaciju na Vrbasu prvi put su organizovali članovi Kluba akademičara Banjaluka davne 1953. godine pod nazivom “Karneval na Vrbasu“. Krajem 70-ih godina, manifestacija mijenja ime u “Susreti na Vrbasu“, a od 1995. dobija današnje ime “Ljeto na Vrbasu“.


Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)