Град се огласио

Одлучено гдје ће бити новогодишњи концерти у Бањалуци

  • Извор: Глас Српске
  • 17.11.2023. 07:58

Након детаљне анализе, донијели смо одлуку да централно обиљежаавње прославе Нове године буде на новом тргу код спортске арене уз парк "Младен Стојановић", саопштили су из Градске управе.

Он је нагласио да је градска администрација става, заједно са инжењерима грађевинске струке да градилиште код хотела "Палас" није безбједно за организовање догађаја који би могао окупити и до неколико десетина хиљада људи.

- Поштујући закупце који су изнајмили објекте у склопу "Зимзобала", умјесто Нове године, на Тргу ће бити организована дневна журка, дјечија Нова година, те још један концерт прије обиљежавања Дана Републике Српске, што ће свакако бити нови садржаји који нису организовани претходних година. Поред "Зимзобала", Бањалука ће добити и Зимзопарк са новим атракцијама у склопу парка "Младен Стојановић" - наводе из Града.

Истовремено је поручио како су отворени за разговоре са закупцима кућица у Парку „Петар Кочић“ као и за проналажење начина да их додатно подржимо.

- Увјерен сам да ће овај концепт обиљежавања Нове године свима донијети више. Наша обавеза је прије свега да водимо рачуна о безбједности наших суграђана и гостију, и то оваквом одлуком и чинимо - истичу из Градске управе.

Подсјећамо, све суграђане и туристе за дочек Нове године очекује спектакл – концерти двије регионалне музичке звијезде, Жељка Самарџића и Лепе Брене.

У новогодишњој ноћи 31. децембра наступиће Жељко Самарџић, док све оне који одлуче да први дан нове 2024. године, популарну "репризу", проведу на отвореном, очекује велики концерт Лепе Брене.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм