Бањалука

Одржана сједница Скупштине града

  • Извор: АТВ
  • 21.03.2024. 19:18

Петоминутне паузе које се претворе у вишечасовне, кашњење, жустре расправе, дневни ред усвојен тек у 14 часова, тако изгледа сједница бањалучке градске Скупштине.

Овај пут је било кворума, али по учесталом сценарију ни данас није прошло без препирке градоначелника и првог човјека градског парламента.

Драшка Станивуковић толико је погодило што од одборника није добио зелено свјетло за неколико својих приједлога, да је скупштинску већину назвао "политичким идиотима". 

- Морам бити у потпуности искрен. Слушао сам само један дио преса предсједника, али када сам видио да страховито заглупљујем, престао сам - каже Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Тачке које је Станивуковић преложио, међу којима је и Приједлог резолуције о забрани рада кладионица, казина и аутомат клубова у близини школа немају никакве правне посљедице и нису ништа до популистичке, каже први човјек градске Скупштине.

Истиче да таквим приједлозима градоначелник покушава да добије наклоност јавности. Ипак је у питању изборна година. 

- Акт који је сам по себи резолуција, или необавезујући акт у којем су четири члана како људи констатују како мора доћи до измјене закона, како су кладионице отваране и у кругу мањем од 500 метара и како том резолуцијом они моле власнике кладионица да помјере - додаје Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука.

Нинковић је додао да градоначелник подршку за порез на непокретности неће добити, јер је он условљен изједначавањем субвенција приватних и јавних вртића.   

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.