Понуда

Оглас из Бањалуке изазвао буру: Пензионер даје луксузан стан у замјену за издржавање

  • Извор: АТВ
  • 18.01.2024. 16:47

У времену када је стан тешко приуштив, пензионер из Бањалуке направио је добру понуду онима који нису у прилици да стамбено питање ријеше уз помоћ кредита.

Јесте ли кредитно способни, колика ће бити рата и на крају шта ћете и купити, овај господин регулисао је на другачији начин.

Он нуди луксузан стан од 75 квадрата у бањалучком насељу Борик у замјену за доживотно издржавање. Без банкарских кредита или камате, али уз услов који ову понуду уклапа у изреку "Предобро да би било истинито". Наиме, он тражи да за живота буде финансијски помаган и да сам живи у стану до његове смрти.

Овај принцип на западу није страна појава, али је регулисан на другачији начин. Обично у таквим понудама старија лица која немају насљеднике нуде некретнине за доживотно издржавање у старачким домовима или да их могућност да остану у стану са породицом која ће бринути о њима.

Мјесецима јој слао поруке: Није знала да се дописује са мужем најбоље другарице, ево како је завршило

Мјесецима јој слао поруке: Није знала да се дописује са мужем најбоље другарице, ево како је завршило

У случају из Бањалуке ствари су нешто другачије. За позамашну цифру потенцијални инвеститор не би могао да борави у стану, а колико би новца дао зависи од животног вијека особе коју издржава.

Тако би такав стан на реалном тржишту коштао око 220.000 КМ, а у том случају та би се цифра отплатила за 20 година. У овом конкретном случају нема гаранције. Он може коштати 1.000 КМ, а може коштати и 300.000 КМ.

Правници за наш портал истичу да је тешко направити ваљан уговор у овом случају и да би најбоље било избјећи овакве понуде.

Пратите нас и путем Вибера