Simbolično

Ognjan Miletić jedini doplivao do Časnog krsta u Banjaluci

  • Извор: АТВ
  • 19.01.2023. 19:05

Ognjan Miletić danas je jedini simbolično doplivao do Časnog krsta. Zbog nabujalog Vrbasa odlučeno je da od 33 učesnika, pliva samo on. Do časnog krsta ali i zbog bezbjednosti pratio ga je čamac sa spasiocima. Ovo mu je kaže deseta godina da pliva za časni krst. Danas su poručuje ipak svi pobjednici.

"U zadnji trenutak smo odlučili tj. ovi moji prijatelji iza, oni su pravi pobjednici. Deseta godina mi je zaredom. Od 2010. godine sam ispratio koliko sam mogao", rekao je Ognjan.

Uprkos hladnom vremenu na obalama Vrbasa i Gradskom mostu veliki broj građana. Došli su kažu, kao i svake godine da tradicionalno isprate plivanje. Smisao današnjeg velikog pravoslavnog praznika je kažu, liturgija. 

U svemu nalazimo čudo božijeg stvaranja, a samo čovjek koji nema dovoljno duha ne može to da shvati, vidi i osjeti, poruka je vladike banjalučkog Jefrema. Prije plivanja vladika je osveštao vodu. 

"Dakle u svemu nalazimo čudo Božijeg stvaranja i samo čovjek koji nema dovoljno intelektualnih sposobnosti i dovoljno duha ne može da to shvati i vidi i osjeti, tvoračku ruku Božiju koja se projavljivala svuda", rekao je vladika Jefrem.

Pobjednik je tradicionalno nakon plivanja darivan zlatnikom. 

Prethodno je u Hramu Hrista Spasitelja služena sveta arhijerejska liturgija nakon koje je banjalučkim ulicama uslijedila Bogojavljenska litija uz sveštenstvo i mnogobrojne vjernike koji su se uputili prema Gradskom mostu gdje je osveštana voda.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!