Bojan Aleksić

Otpušteni radnik "Akvane": Otkaz sam dobio nelegalno - poštom i na bolovanju

  • 18.06.2021. 18:45

S obzirom na to da, kako kaže, pravdu još nije uspio da istjera do kraja, stao je ispred megafona u centru Banjaluke koji, kako je gradonačelnik rekao, “simbolizuje slobodu govora i otpor negativnim pojavama u društvu”. Zato je Bojan Aleksić, baš sa tog mjesta, pitao Draška Stanivukovića.

"Nezvanično saznajem da je u “Akvani” na moje radno mjesto došla supruga od Jove Savanovića, odbornika PDP-a, da li je to tačno? Da li je 3.3. čovjek koji je u “Akvani” u Nadzornom odboru da je zaposlenik “Perfect clean-a” i da je ta firma čistila “Akvanu” 3.3. i ima račun od 877 KM? Da li je tačno da je do sada zaposleno 11 radnika u “Akvani” na određeno vrijeme?”, poručuje Bojan Aleksić, otpušteni radnik Akvane.

Odgovor od gradonačelnika danas nije dobio Bojan, a ni mi, zbog, kako kažu iz njegovog kabineta, “punog rasporeda”. Oglasili su se iz “Akvane”. Tvrde da je Aleksić dobio otkaz zbog teže povrede radne dužnosti.

“Počeli sumnjati u njegove nalaze i bolovanje, zakazali smo vanredni medicinski pregled, po Zakonu. Tročlana ljekarska komisija je konstatovala da je on sposoban za rad", kaže Velibor Vukajlović, v.d. direktora banjalučkog javnog preduzeća "Akvana".

“Oni nisu mogli čekati ovaj nalaz. Evo nalaz gdje piše da mi je pokidano sve", kaže Aleksić.

Otkaz je dobio u maju, a na bolovanju je, prema tim nalazima, trebalo da bude i u junu. Bojan je diplomirani ekonomista, otac dvoje maloljetne djece. Sektor kojim je rukovodio, jedini je u “Akvani” koji, od dolaska novog rukovodstva, nije imao gubitaka. Samo su u februaru u plusu bili skoro 20 hiljada maraka. Zato, smatra Bojan, jedini razlog ovakvog odnosa prema njemu jeste to što je aktivista SNSD-a.

Тагови: