Banjaluka

Otvorena novouređena plaža "Vrućica"

  • Извор: АТВ
  • 12.07.2023. 18:17

Novouređena plaža „Vrućica“, jedno od omiljenih mjesta na kojima Banjalučani provode ljeto, otvorena je danas.

U uređenje ovog prostora sa termomineralnim vodama uloženo je oko pola miliona KM.

Uz termomineralne vode, prostor ima i svlačionice, javne toalete, stepenice sa zaštitnom ogradom. 

Gradonačenik Banjaluke Draško Stanivuković je najavio da će za desetak dana biti otvorena i nova plaža na potezu od Gradskog do Zelenog mosta, banjalučka Kopakabana.

Tri plaže na Vrbasu u Banjaluci nisu za kupanje

Tri plaže na Vrbasu u Banjaluci nisu za kupanje

Koordinator projekta u ime Grada, Milada Šukalo kazala je da je ovo mjesto u koje je utkana duša naših građana.

“Ovo je mjesto koje su kroz decenije naši građani uređivali, njegovali, dolazili ovđe, boravili i na neki način ostavili svoj pečat na plaži. Prateći sve što se nalazi ovđe, konsultujući se sa stručnjacima iz različitih oblasti ovo je uređeno u skladu sa svim propisima”, naglasila je Šukalo.

Dodala je da će boravak na ovoj plaži biti besplatan, kao i do sada.

Direktorica Republičkog zavoda za zaštitu kultuno-istorijskog i prirodnog nasljeđa, Jasna Milešević kazala je da su sve smjernice Zavoda ispoštovane i da je sve urađeno u skladu sa standarima očuvanja kako prirodnih, tako i kulturnih vrijednosti.

Banjalučki

Banjalučki "Vodovod" najavio nove redukcije vode

U ime Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabliticaiju „Dr Miroslav Zotović“, Sandra Trivunović specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije rekla je da su ove termomineralne vode koristili još stari Rimljani i da se u ovom dijelu Banjaluke nalazi se pet izvora.

“Visina temperature je 25 do 35 stepeni Celzijusovih. Radi se o zemno-alkalnoj sulfatnoj vodi koja zbog visoke koncentracije sumpora značajno poboljšava stanje kod pacijenata sa reumatološkim oboljenjima, degerenativnim oboljenjima kičmenog stuba, zglobova, oboljenja kože i cirkulacije”, pojasnila je ona.

Istakla je i značaj izgradnje zdravstveno-rekreativnog centra u neposrednoj blizini „Vrućice“, koji će, kako je rekla – sigurno u skorije vrijeme imati luksuzne smještajne kapacitete, najsavremenije terapijske procedure, kao i velnes i spa.


(Foto: Grad Banjaluka)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: