Još nisu riješeni imovinsko pravni odnosi

Pare obezbijeđene, ali od mosta u Česmi ni kamena

  • Извор: АТВ
  • 06.04.2022. 19:27

Prvo u januaru. Sada ipak u ovom mjesecu će, prema najavama banjalučkog gradonačelnika biti riješeni Imovinsko pravni odnosi što je jedan od uslova za izgradnju mosta u Česmi.

Sa mještanima se pregovara o cijeni zemljišta. Stanivuković tvrdi, saglasnost je pronađena.

"Imali smo mještane koji su naravno sa nama razgovarali o cijeni zemljišta i tu je pronađena saglasnost. April je mjesec kada će zvanično biti riješeni imovinsko pravni odnosi", kaže gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Sa kojim mještanima se gradonačelnik uslaglasio nije jasno. Daliborka Crnogaća iz Česme kroz čije dvorište bi trebala prolaziti cesta, koja bi vodila do mosta  kaže nisu obavješteni o tome. Priča i da je bilo situacija u kojima je komisija dolazila nenajvaljena. 

"Nas niko ništa nije obavijestio, niko nije dolazio, gdje šta se dešava stvarno ne znam. Mi nismo obaviješteni. Samo su nam dolazile komisije nenajavljene, naravno mi nismo ništa sprječavali ljudi su radili svoj posao a da nas je neko obavijestio da će neko dolaziti, da smo imali neki sastanak, nešto slično nismo", kaže Crnogaća.

Daliborka kaže i da nije jednostavno napustiti svoju kuću. Godinama tu živi. Smatra da cijeli projekat treba da procijeni struka. Tek onda bi ističe možda mogli razgovarati o cijeni.

Most bi rasteretio ulazak mještana Česme u grad. Još u januaru srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je ovo mjesto i rekao da je Srpska obezbijedila 5 miliona konvertibilnih maraka, ali je naglasio da je neophodno prvo riješiti imovinsko pravne odnose.


Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)