Русија

Педесет младих из Српске на Међународном форуму у Сочију: "Добили посебно учешће"

  • Извор: БањалучкеПриче.нет
  • 05.03.2024. 15:37

На Фестивалу младих у једном од најљепших руских градова - Сочију, окупило се око 20.000 учесника и представника из чак 190 земаља свијета, међу којима и млади из Републике Српске.

Током фестивала одржане су бројне образовне, културне, научне, спортске и културне манифестације. На отварању игара младима се обратио и предсједник Русије Владимир Путин.

Педесеторо младих из Републике Српске учествује на највећој свјетској омладинској манифестацији. Међу њима и Немања Бабић предсједник Младих социјалдемократа Бањалука. Како Бабић говори, дочек домаћина је био на врхунском нивоу уз угодну и топлу добродошлицу.

- Драго ми је што су млади људи из Републике Српске добили прилику да буду дио овог догађаја који је организован на свјетском нивоу. Друго, што ми је јако драго, је чињеница да је нас 50 из Српске добило посебно мјесто на учешћу. Могу слободно рећи да су млади из Републике Српске, међу којима сам и сам, дочекани с посебним одушевљењем. Овај третман нас негдје и не изненађује с обзиром да је предсједник Милорад Додик недавно одржао састанак с предсједником Русије Владимиром Путином гдје се могао видјети јасан пријатељски став, а што је потврдио и сам предсједник Русије - казао је Бабић. 

У обраћању младима, предсједник Русије Владимир Путин нагласио је да су једнакост, правда, традиција снажне породице, служење отаџбини и одговорност за њену судбину вриједности које дијели већина становника земље.

- Нашу мултинационалну земљу чине стотине култура, језика, традиција, а братство народа је увијек било и остаје наш главни ослонац, предност и снага. Наша земља је већ три пута организовала велике омладинске форуме и сваки пут је потврђено да нема граница и линија подјеле за млађе генерације - рекао је Путин у свом обраћању. 

Поред предсједника Русије, у оквиру панел дискусије млади су имали прилику чути и министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова, ректора Московског Државног института за међународне односе, члана Предсједништва руске Академије наука и Колегијума Министарства спољних послова Руске Федерације Анатолија Торкуновог И извршног директора Фонда за подршку јавне дипломатије “Горчаков” Леонида Драчевског. Модератор поменуте дискусије био је први замјеник генералног директора ТАСС-а Михаил Гусман. 

Бабић је овим путем изразио захвалност на топлој добродошлици као и врхунски организованом догађају који ће свим учесницима остати у лијепом сјећању. 

До 7. марта учесници Фестивала младих, моћи ће да посјете више од 800 догађаја.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.