Nije uplaćen grant Elektrokrajini

Penzioneri gradonačelniku Banjaluke nisu prioritet

  • Извор: АТВ
  • 26.01.2022. 19:26

Grad Banjaluka još nije uplatio grant Elektrokrajini, kojim bi bio ispoštovan amandman na budžet grada, a koji se odnosi na podršku penzionerima.

Amandman je krajem godine jednoglasno prihvaćen u sklopu budžeta. Gradonačelnik se sada ipak nećka. Moraće, kaže, da se konsultuje sa pravnicima. Priznaje da mu  podrška penzionerima nije među prioritetima.

"Nismo ulazili u sve i jednu od 300 budžetskih stvaki, niti se sve i jedna treba realizovati u januaru ili februaru, ali mislim da je najbolje da porazgovaramo sa onim pravnicima i onima od kojih je ta vrsta prijedloga došla. Postoji tu više izazova, dakle usklađenost sa Zakonom", kaže gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Skupštinska većina je navikla na odugovlačenja gradonačelnika, kada je isplata predviđena budžetom u pitanju. Prvi čovjek gradskog parlamenta se ipak nada da sabotaže ovaj put neće biti. Na raspolaganju su, kaže Mladen Ilić, za sve konsultacije.

"Zaista nije komlikovano. Sabotaže je moguće očekivati. Moja želja je da ne dođemo u onu situaciju kao prethodne godine da neko bojkotuje rad sjednice zato što se neke odluke skupštine selektivno poštuje. Očekujem da se u što skorijem preriodu isplati taj novac", kaže predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Mladen Ilić.

Pravo na podršku kroz smanjenje računa na struju će imati svaki penzioner u gradu, pojašnjava Ilić. Procedura će svakako, kaže, biti jasnija kada se utanače detalji oko uplate granta Elektrokrajini.

"Ukoliko u jednom domaćistvu ima dva oenzionera i na jednog se vodi brojilo, oba penzionera će moći u svojoj aplikaciji da stave broj tog brojila i da po 100KM će biti umanjen račun za el.energiju, navešće sa kog to brojila će novac da se skida", kaže Ilić.

Iz budžeta grada  bi trebalo da bude izdvojeno oko 4 miliona maraka. Taj novac, kaže predsjednik skupštine, grad ima na raspolaganju.

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина