Pita se da li su u Vodovodu upšte stručni

Pismo Banjalučanke nezadovoljne radom "Vodovoda": Naselja pod redukcijom, a ulice svako malo poplavljene

  • Извор: АТВ
  • 05.08.2022. 14:06

Banjalučanka iz naselja Pobrđe pobrđe požalila se na rad "Vodovoda" u ovom gradu, naglašavajući da se ovo naselje susreće sa brojnim problemima kada je vodosnabdijevanje u pitanju.

Kako kaže, često se dešavaju kvarovi na vodovodnoj mreži, a ekipe iz "Vodovoda" dođu, poprave kvar, ali nakon par dana kao da ništa nisu radili.

Stoga se ona pita da li su ekipe "Vodovoda" uopšte stručne za posao koji obavljaju.

Njeno pismo prenosimo u cjelosti:

"Naselje Pobrđe već neko vrijeme se suočava sa čestim pucanjem vodovodnih cijevi na više mjesta.

Trenutno stanje ulici Anđe Knežević i Baje Pivljanina voda teče sve do Tranzita, dođu iz vodovoda ali opet nakon par dana ista situcija.

Tako isto pored semafora na Tranzitu kod AŠ Volan danima.

Posebno bih napomenula ulicu Jasimira Malčića gdje stalno dolazi do pucanja cijevi, dođe ekipa ali opet nakon nekog vremena kao da ništa nisu riješili.

Da li ekipa nije stručna ili šta već, ali ono što vidim je da vode ima i previše kada puštaju da plavi ulice, a pojedina naselja nemaju vode ili su pod redukcijom i to još kad čujem nadležne iz Vodovoda da građani smanje potrošnju ili da prijave krađu vode.

Takođe u istoj ulici dio je na kanalizacionoj mreži, ali ostatak iznad igrališta nije, zbog čega prilikom velikih kiša se prelijevaju šahtovi i dolazi do izlivanja što prouzrokuje velike probleme zbog smrada.

Intervenisala sam i zvala Vodovod bili i riješili kažu, ali do kada jer se ne rješava konkretno pitanje zastarjelih vodovodnih i kanalizacionih cijevi koji su iz doba 70-80-tih godina.

Radi se o ulici koja je na 5 kilometara od centra grada na kojoj nije ništa urađeno u zadnji 20-godina sve propada rupa na rupi. Niko od nadležni ne preduzima rješavanje, ni Vovodovod ni MZ ni Grad Banjaluka", naglasila je ova nezadovoljna Banjalučanka.

Тагови: