ATV

Banjaluka

Počinje izgradnja centralne saobraćajnice kroz Šargovac

  • 13.03.2019. 20:08

Izgradnja centralne saobraćajnice kroz banjalučko naselje Šargovac počeće sutra, u okviru projekta vrijednog blizu milion maraka, najavljeno je iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Prema projektu, planirana je izgradnja moderne saobraćajnice kroz Šargovačku ulicu u ukupnoj dužini od oko 900 metara. 

Iz resornog odjeljenja su naveli da će saobraćajnica biti široka šest metara, sa obostranim trotoarima od po dva metra. 

"U okviru ove modernizacije istovremeno će biti izgrađena i fekalna i oborinska kanalizacija, te izmještena javna rasvjeta i izgrađena dva nova autobuska stajališta", naveli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve. 

Iz Gradske uprave navode da vrijednost investicije iznosi 954 hiljade maraka, te da je izgradnja saobraćajnice kroz Šargovac jedan od većih projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture koji će biti realizovan u ovoj godini. 

Rok za izvođenje radova je 180 dana od uvođenja izvođača u posao. 

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Šargovac Rajko Radaković rekao je Srni da je ovo daleko najveći infrstrukturni projekat u Šargovcu koji su stanovnici ovog kraja čekali decenijama. 

Radaković je rekao da će se Šargovac izgradnjom centralne saobraćajnice kroz ovo naselje otvoriti prema gradu i da će od jedne prigradske mjesne zajednice, postati pravo gradsko naselje ugodno za život. 

Iz nadležnog odjeljenja najavljuju da će desetak dana nakon početka izgradnje saobraćajnice kroz Šargovac, početi i izgradnja puta kroz naselje Motike, što je najveći saobraćajni projekat ove godine u Banjaluci vrijedan više od dva miliona KM. 

Izvođač radova izgradnje puta u Šargovcu je preduzeće "Građenje Đurić".