Banjaluka

Počinje izgradnja centralne saobraćajnice kroz Šargovac

 • 13.03.2019.20:08

Izgradnja centralne saobraćajnice kroz banjalučko naselje Šargovac počeće sutra, u okviru projekta vrijednog blizu milion maraka, najavljeno je iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Prema projektu, planirana je izgradnja moderne saobraćajnice kroz Šargovačku ulicu u ukupnoj dužini od oko 900 metara. 

Iz resornog odjeljenja su naveli da će saobraćajnica biti široka šest metara, sa obostranim trotoarima od po dva metra. 

"U okviru ove modernizacije istovremeno će biti izgrađena i fekalna i oborinska kanalizacija, te izmještena javna rasvjeta i izgrađena dva nova autobuska stajališta", naveli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve. 

Iz Gradske uprave navode da vrijednost investicije iznosi 954 hiljade maraka, te da je izgradnja saobraćajnice kroz Šargovac jedan od većih projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture koji će biti realizovan u ovoj godini. 

Rok za izvođenje radova je 180 dana od uvođenja izvođača u posao. 

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Šargovac Rajko Radaković rekao je Srni da je ovo daleko najveći infrstrukturni projekat u Šargovcu koji su stanovnici ovog kraja čekali decenijama. 

Radaković je rekao da će se Šargovac izgradnjom centralne saobraćajnice kroz ovo naselje otvoriti prema gradu i da će od jedne prigradske mjesne zajednice, postati pravo gradsko naselje ugodno za život. 

Iz nadležnog odjeljenja najavljuju da će desetak dana nakon početka izgradnje saobraćajnice kroz Šargovac, početi i izgradnja puta kroz naselje Motike, što je najveći saobraćajni projekat ove godine u Banjaluci vrijedan više od dva miliona KM. 

Izvođač radova izgradnje puta u Šargovcu je preduzeće "Građenje Đurić". 

 • 08:00 Serija: Dugo sam te čekao (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Vojvođanska kuhinjica

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.